Var Är Oljepump på en 1999 Jeep 4,0 ?

Byta oljepumpen i en Jeep 4,0 liters motorn är en ganska enkel process om du vet exakt hur man hittar den . Eftersom den Jeep Cherokee sitter upp så högt att du inte behöver en domkraft eftersom du har möjlighet att krypa under den . Du kommer att behöva en trekvarts tum spärrskaft och en olja drain hink . Oljan avtappas

Lyft huven för att exponera motorn . Ta bort oljestickan . Skjut spilloljekärl under Jeep . Krypa under och leta reda på avtappningspluggen och placera i mitten av pannan direkt under pluggen . Lossa pluggen och avsluta genom att ta bort den för hand . Låt all olja rinna . Avlägsna tråget .
Bort oljetråget
p Det kommer att bli en serie av 30 bultar under bilen som kommer att behöva tas bort för att sänka oljetråget . Dessa är placerade på den direkta kant runt pannan. Ta bort dem alla . Pannan kan behöva viss uppmuntran för att ta bort . En vass kniv används försiktigt runt alla kanter hjälper denna process .
Lokalisera Oljepump

Borttagning av oljetråget kommer att avslöja oljepumpen . Titta rakt upp på motorblocket , matrester man ser den mot mitten av pannan. Den är kopplad till motorblocket. Det är den enda bifogade objektet i oljetråget .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133119.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.