Hur man installerar ett oljefilter på en 2004 Ranger

Vid byte av oljan i en 2004 Ford Ranger, anser också att installera ett nytt oljefilter. Ford rekommenderar att Motorcraft oljefilter, men andra motsvarigheter kan också användas. Du kan behöva använda en oljefilternyckel, beroende på hur hårt det tidigare filtret har installerats och om gummitätningen smordes. Den gamla filtret kan spilla olja vid avlägsnande, så det rekommenderas att oljan tappas ur pannan innan filtret tas bort. Saker du behöver
Oljefilternyckel
Motorcraft FL-820S oljefilter
Rena trasor
dräneringskärlet från 4 liter SAE 5W-30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Skjut Oljetråg till förarsidan av bilen, under oljefiltret.
2

Placera några trasor under filtret på olika delar, så att den utspillda oljan kommer inte droppa.
3

Lossa filtret för hand, eller med oljefilternyckel om det är för hårt. När det är tillräckligt löst, snabbt ta bort den från filtret fästet och luta den så att öppningen är vänd uppåt. Dra ut det från under huven och låt den rinna av i tråget.
4

Smörj det nya filtret med olja och skruva den på oljefiltret mount. Dra åt och slå sedan mellan 1/8 och 1/4 varv med ett filter skiftnyckel. Torka upp utspilld olja med trasor.
5

Fyll motorn med cirka fyra liter SAE 5W-30 olja och sätt på locket. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 10 till 15 sekunder. Kontrollera oljenivån med mätstickan, och se till att ingen olja lampor lyser på instrumentbrädan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133114.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.