Hur man gör ett oljebyte på en Ford F-150

Olja förändringar är ett måste för att upprätthålla en ren motor i din Ford F-150 lastbil. Du bör byta olja i F-150 ca 3000 miles eller var tredje månad. Oljan håller dina kolvar lubed och håller motorn ren. Det fina med att ändra din egen olja i en Ford lastbil är att det är tillräckligt hög för att komma under utan att använda en domkraft. Göra jobbet själv sparar pengar istället för att ta den till en bilverkstad. Saker du behöver
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Oljefilter
butik trasa
Funnel
6 qts. olja
Visa fler instruktioner
1

Skjut under främre delen av din Ford lastbil. Leta reda på oljetråget mot främre centrumområdet. Placera drain pan under oljetråget och skruva ur avtappningspluggen. Låt all olja rinna helt. Torka bort överflödig olja från avloppet öppningen.
2

Byt tändstift oljetråget och se till att det säkert är åtdragna för att förhindra läckage. Lokalisera oljefiltret på sidan av motorn. Använd oljefilternyckel att lossa och ta bort oljefiltret. Placera filtret i dräneringstråget öppna änden nedåt. Torka bort överflödig olja från öppningen. Skruva på det nya filtret på plats, se till att det säkert är ombonad med filtret skiftnyckel.
3

glida ut från under bilen och öppna förarsidans dörr. Dra huvfäste placerad nära golvet under instrumentbrädan till pop huven. Lyft huven och leta reda på "Motorolja" port. Detta är oftast mot framsidan av motorn intill mätstickan. Ta bort "Motorolja'' locket och placera tratten inuti. Detta förhindrar spill och samtidigt lägga till den nya oljan. Häll sex liter olja i tratten.
4

Skruva" motorolja "cap tillbaka på. Starta din lastbil och kontrollera att det inte finns några oljeläckor någonstans. Stäng av motorn. Dra ut oljestickan och torka av slutet. Sätt den och dra ut den en andra gång för att kontrollera nivån. Den bör nå "Full" märke. Om den inte gör det, tillsätt mer olja och kontrollera igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133113.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.