Hur byta olja på en 2009 Chevrolet Equinox

Ändra 2009 Equinox olja med jämna mellanrum är ett relativt billigt sätt att förbättra performance, effektivitet öka bränsle och förlänga motorns livslängd. Nya motorer inte längre kräver att du ändrar motorolja var 3000 miles. Och medan du kan få en snabb oljebyte på nästan vilken plats som tjänster autos, ändrar du egen olja sparar du pengar och garanterar att jobbet är gjort med kärlek. Saker du behöver
Ramper
Stoppklossar
Pan
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
Oljefilter
Shop trasor
Funnel
Motorolja

Visa fler instruktioner
1

Drive på ramperna, förskjutning i parken, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom varje bakhjulet.
2

Skjut under bilen och placera pannan under oljeavtappningspluggen på baksidan av oljetråget. Lossa pluggen med sockeln och ta bort den för hand. Låt oljan rinna helt i pannan, och byt ut kontakten när oljetråget är tom.
3

Skjut pannan under oljefiltret till höger om oljetråget. Ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs med oljefilternyckel. Ställ in filtret i pannan och låt eventuell kvarvarande olja rinna.
4

Torka av området där filtret fäster motorn. Applicera ett tunt lager olja på packningen på det nya filtret och sätt tillbaka och dra åt filtret för hand.
5

Öppna huven och leta reda på påfyllningslocket ovanpå motorn. Ta av locket och ställ den åt sidan. Sätt tratten och häll den nya oljan i motorn,. Den exakta mängden varierar med motorstorlek, så kontakta dig bruksanvisning
6

tillbaka locket, starta motorn och låt den gå ungefär en minut. Stäng av motorn och använd oljestickan och kontrollera oljenivån. Ta bort stoppklossar och tillbaka nedför ramper.
7

Ta den använda oljan och filtret till ett garage eller bilverkstäder anläggning för korrekt avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133104.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.