Hur byta olja på en 2000 Ford F-150

Motorolja skyddar motorn från överdrivet slitage som orsakas av hög hastighet metall mot metall kontakt. Det minskar också motståndet den interna komponenterna erfarenhet, öka hästkrafter och bränsleekonomi. När oljan blir äldre, bryter ner och inte längre gör sitt jobb så effektivt. Du bör byta ut filtret när helst du byter olja. Saker du behöver
fordonsramper
Hylsnyckel
Oil container
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Skjut under framför lastbilen att komma till oljetråget. Om ytterligare tillstånd behövs, kör framför lastbilen på ett par av ramper. Leta oljepluggen, vilket är en enkel bult på den lägsta delen av motorn.
2

Avlägsna oljepluggen med en hylsnyckel, positionering en behållare för att fånga oljan som rinner ut. När all olja har runnit, byt kontakten.
3

Skruva av oljefiltret och var noga med att inte tippa den upp och ner, vilket kan orsaka överbliven olja spills ut. Smörj tätningen på det nya filtret med en liten mängd ny motorolja och skruva det på plats. Dra inte åt för hårt.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket ovanpå motorn och sätt en tratt. Häll i 6 liter SAE 5W-20 motorolja och sätt på locket. Notera truckens mätarställning så att du vet när du ska byta olja igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133094.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.