Hur man byta olja i en Ford Truck

Oavsett om det är en Ford F-150, en Ford Ranger, eller en annan modell av Ford lastbil, bör oljan bytas var 3.000 körda miles, eller var tredje månad, vilket som inträffar först. Motorolja kan försämras med tiden och när det inte ändras med jämna mellanrum, kan det placera ett belopp av stammen på lastbilens motor. Det tar ca 45 minuter att byta olja helt. Saker du behöver
Wheel ramper
Bil jack
Jack står
Droppkar
stoppklossar
Rag
Byte oljefilter
Hylsnyckel
Socket set
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft Ford lastbil från marken. Eftersom de flesta inte har tillgång till mekanisk hydraulisk lyft, kommer du att jack fordonet upp och placera den på läktaren. Det andra alternativet består i att använda hjulet ramper och blockera ryggen på däck utanför med kilar. Varje gång du behöver för att höja en Ford lastbil, Parkera alltid på plan mark.
2

Lägg ut en olja droppskål direkt under Fords motor avtappningsplugg. Både pluggen och motorns oljetank kommer att ligga mot framför lastbilen.
3

Avlägsna oljepluggen motorn avlopp med en hylsnyckel och låt den gamla oljan rinna in i din droppskål. Det bör ta ca 45 minuter för oljan att helt rinna ut.
4

Vänta tills oljan till slut dränering. Torka sedan ner oljan öppning avtappningspluggen med en ren trasa. Byt avtappningspluggen och dra åt den med en hylsnyckel. Dra inte åt för hårt, dock. Du vill inte skada gängorna.
5

Flytta droppskålen till oljefiltret och delvis skruva loss filtret med en specialiserad oljefilternyckel. Detta gör att oljan ovanför filtret att rinna ut.
6

Demontera oljefiltret helt. Se till att packningen kom iväg med den. Släpp filtret i droppskålen.
7

Stryk på tätningsmassa på det nya filtret i färsk motorolja och skruva det nya filtret på oljefiltret sockeln. Använda oljefilternyckel på denna punkt kan skada oljefiltret s sockel.
8

Öppna huven på Ford lastbil. Hitta och ta bort oljetanken s oljestickan. Lägg färsk motorolja i tanken. Beroende på storleken på lastbilen och truck oljetank, måste du lägga till någonstans mellan 5 till 7 qts. av ny olja. Efter 5 qts., Kontrollera nivåerna av torka av mätstickan, sätter tillbaka den i tanken, och att ta bort den. Fortsätt att fylla på olja tills tanken är full. Överfyll inte tanken dock.
9

Övervaka oljans nivåer efter ca 5 qts. Du kan göra detta genom att torka av mätstickan, återinförde den och sedan ta bort den igen. Fortsätt att fylla på de nivåer som behövs. Men var försiktig så att inte överfylla oljetanken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133091.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.