Var är avtappningspluggen på en Grand Cherokee?

Rutinmässigt underhåll är obligatoriskt att förlänga livslängden på din bil och undvika mekaniska problem. Du kan ta bilen till ett garage eller din lokala återförsäljare och betalar dem en massa pengar för dessa enkla uppgifter, eller så kan du utföra många av dem själv. Ett av de enklaste uppgifter är att ersätta vätska, helt enkelt lokalisera pluggen, dränera de gamla vätskor och lägga till nya vätskor, och kanske ett filter. Oljeplugg

oljepluggen i Jeep Grand Cherokee ligger på baksidan av oljetråget mot den bakre delen av bilen. Det är en 16-mm plugg. Om du byter olja, behöver du förmodligen att byta filtret också. Den är placerad på motorn på passagerarsidan på sexcylindriga motorer, och på framsidan av förarsidan på åtta-cylindriga modeller. Addera AC Plug

Jeep byggde AC enheten i ramen på bilen, vilket gör det mycket svårt att tjänsten. Om du har en läcka, eller behöver tillgång till AC avloppet, måste du lyfta upp mattan på passagerarsidan. Detta kommer att avslöja gjuten plast av ramen. Identifiera den rundade yta direkt ovanför AC avloppet. Du kan borra ett litet hål direkt centrerad i runda område att få tillträde, och sedan använda en lång böjlig stav som en grab-all eller en klädhängare för att rensa ut i avloppet. När du är klar kan du använda en stor skruv för att täcka hålet, byt sedan ut mattan.
Kylare Plug

Försök inte att arbeta på radiator om det är varmt eller under tryck. Vänta tills den svalnat! Pluggen för kylaren, ofta kallad avtappningskran, är på nedre högra (förarsidan) sidan av tanken. Det kan vara lite svårt att se. Om du inte kan hitta det, är ett alternativ om du bara är dränering av vätska, för att koppla ur kylarslangen och dränera vätska därifrån. Kontrollera att du har rätt verktyg för att återställa slangen när du är klar tömmer vätskan.
Avslutande tankar

Arbeta på din egen bil kan verka som en svår uppgift i början, men du kan spara en avsevärd summa pengar genom att utföra några av de enklare uppgifter själv. Ta din tid, konsultera bruksanvisningen och njuta av den tillfredsställelse som kommer från varje gör-det-själv-projekt. Du kan överraska dig själv, och även hitta en ny hobby!

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133087.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.