Hur man byter olja i en 94 Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee motor har ett rykte som en ovanligt pålitlig motor. Underhålls på rätt sätt, kommer dessa motorer ger ofta flera hundra tusen miles av problemfri service. Den kanske viktigaste delen av underhåll rutin är aktuell oljebyten. Eftersom de inre motorkomponenter inte längre skyddas från varje dag slitage-och-tår när oljan bryts ned, är denna uppgift ett billigt sätt att bidra till att din bil varar så länge som möjligt. Saker du behöver
Creeper
Töm behållaren
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
sandpapper
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Skjut under Cherokee, eventuellt med hjälp av en låg profil ranka att manövrera runt. Leta reda på oljetråget, vilket är den lägsta-största delen av motorn och har en plugg i ena änden. Placera ett kärl som rymmer minst sex liter vätska under motorn och ta ur oljepluggen med en hylsnyckel. Låt oljan helt utgjuta, sedan tillbaka pluggen, dra åt den ordentligt.
2

Skruva av oljefiltret genom att vrida det moturs. Om det är för hårt att ta bort för hand, kan en oljefilternyckel eller en bit sandpapper användas för att hjälpa. Smörj gummipackningen av den nya oljefiltret med en mindre mängd ny motorolja. Placera den på motorn och dra åt det ordentligt för hand.
3

Öppna huven och ta bort locket olja fyllning. Med hjälp av en tratt, fyll motorn med sex liter 10W-40 motorolja. Byt påfyllningslocket.
4

Kassera använd motorolja och filter genom att ta den till närmaste återvinningsstation. De flesta bildelar butiker kommer att ta spillolja utan kostnad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133083.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.