Felsökning av oljeläckor

Motor oljeläckage kan till synes visas från ingenstans, utan några tecken på problem tills en morgon du säkerhetskopierar din bil på uppfarten och märker att säkert tecken på oljeläckage, olje pöl som har lämnats kvar. Oljeläckage kan uppstå på grund av en mängd olika problem, vilket innebär den bästa metoden att ta i att försöka hitta dess källa är att kontrollera de mest sannolika misstänkta ena efter den andra. Saker du behöver
Rag eller trasa
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
Kontrollera ventilkåpan
1

Öppna huven på din bil och ser för ventilkåpan. Om du har en fyrcylindrig bil, bör det finnas bara en av dem, och det bör vara om storleken och formen på den nedre halvan av en äggkartong. Sex-och åtta-cylindriga motorer bör ha två, placerade ca två meter ifrån varandra. Ventilen Locket skall vara på toppen av motorn, något till höger eller vänster om mitten. Ventilen locket passar över toppen av din kamaxel, som är placerad på toppen av motorn, över blocket med kolvarna i den. Olja trycks upp i kamaxeln bostäder av oljepumpen för att hålla allt inne välsmord. Om trycket inuti byggs upp för mycket eller packningen (gummiband) den passar runt precis innanför ventillocket börjar avta, läckor kan utvecklas.
2

Torka av ventilkåpan med hushållspapper tills det är nästan obefläckade. Torka kanterna speciellt, eftersom du vill kunna se om det finns någon olja läcker från strax under locket. Addera 3

Slå på motorn och få dig placerad så att du har en god bild av ventilkåpan. Stå där och titta upp till en halvtimme. Om inget visas, är läckan sannolikt någon annanstans. Om oljan verkar, måste du byta packning ventilkåpan, och möjligen den PCV ventil som är en tryckventil som är tänkt att ge luft och andra gaser att fly från ventilkåpan så att din packning inte kommer att läcka. Om PCV ventilen blockeras på grund av fett och grymt, kommer det inte att kunna göra sitt jobb, vilket resulterar i ventilkåpan läcker.
Kontrollera oljetråget
4

Kör ditt fordon till en plats där det finns bra belysning så att du kan se under den på oljetråget. För att hålla dina motordelar välsmord så att de inte bär eller blir för varmt, är oljan pumpas till alla delar av din motor att flytta. Varje område är i allmänhet sprutade med trycksatt olja in i dessa rörliga delar, och sedan oljan faller ner i en anläggning panna som sitter precis under motorn. Detta är ditt oljetråg och det också kan börja läcka. Den fästs mot undersidan av motorn, med en gummipackning sitter mellan de två delarna. Den har också en avtappningsplugg som kan vridas så att oljan kan rinna ur pannan så att oljan i bilen kan ändras.
5

klättra under bilen och leta reda på oljetråget. I de flesta fall handlar det om en fot torg och kolsvart. Packningen är mellan kanterna på oljetråget och undersidan av motorn, och liksom ventilkåpan det kan också börja läcka, även om orsaken är nästan alltid beroende på ålder eller från oljetråget ersätts felaktigt, snarare än från otillbörliga påtryckningar uppbyggd inuti. Också hitta avtappningspluggen, bör det vara det enda som sticker ut från undersidan av oljetråget.
6

Torka av oljetråget och tappa kontakten så gott du kan med en trasa eller pappershandduk , sedan låg stilla i några minuter tittar efter läckor. För detta test behöver du inte slå på motorn, och i själva verket är säkrare om du inte gör det. Bara låg där och tittade för att se om någon olja börjar droppa från runt pannan eller runt avtappningspluggen. Om så är fallet, har du hittat din läcka. Om det är från runt om oljetråget lösningen är att avlägsna oljetråget och byt ut packningen. Om det läcker från avtappningspluggen, helt enkelt dra det kan åtgärda problemet. Om inte, kommer du att behöva byta ut kontakten, eller hela oljetråget. Om det finns några andra läckor från någon annan del av oljetråget, säger från en punktering, måste du byta hela oljetråget.
Kontrollera oljefiltret
7

Öppna huven på din bil och leta efter oljefiltret, bör det vara om storleken och formen på en rulle toalettpapper, men gjord av tenn. Det är vanligen någonstans nära botten av motorn, men inte under. Om du inte kan se det när du står framför bilen tittar ner, klättra under och ta en titt omkring.
8

Stäng av motorn och sedan torka bort oljefiltret. Få det rena som möjligt.
9

Vänd dig bilmotorn igen och låt den gå på tomgång i ca tio minuter. Kontrollera sedan ditt filter igen. Om det har kommit olja på det, har du hittat ditt problem. Detta är lätt att fixa, allt du behöver göra är att byta ut oljefiltret
Kontrollera oljepåfyllningslocket
10

Öppna huven och leta efter oljepåfyllningen. cap, det är locket du skruva loss och ta bort när du vill lägga till olja till motorn. Caps ibland kan lossna på grund av vibrationer, eller ännu värre, gå förlorad om den som förändrar din olja glömmer att sätta på den igen. Dra åt oljepåfyllningslocket om det är löst
11

bör det ordentligt.
12

Byt oljepåfyllningslocket om det har förlorat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133080.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.