Hur man fixar en temporär plugg Sump

Ett av problemen med oljebyte är att oljetråget kontinuerligt avlägsnas och dräneras. Detta kan sätta en belastning på kontakten bitar, samt avtappningspluggen. Om du försöker göra en DIY oljebyte eller om flera oljebyten avskalade trådarna på din oljetråget s drain, behöver du en tillfällig oljepluggen tills du har möjlighet att trä om avloppet och installera en ny plugg. Om strippa var fel av mekaniker, bör de förse dig med denna tjänst. Om inte, kan du oftast hitta en self-threading plugg som ska ta hand om problemet för dig. Saker du behöver
Wrench
Själv threading plug
Pan tidning
att samla upp läckande olja
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Köp en självgängande plugg som passar just din bil. De ska köra mellan $ 3-10.
2

Hemma, antingen jack upp den främre delen av bilen eller få under den om clearance är högt nog. Använd tidningen för att skydda din uppfart eller garage golvet, och bära handskar för att hålla händerna rena. Addera 3

Placera överskottet pan under oljetråget att samla dränerar olja.

4

Använd skiftnyckel för att skruva loss oljepluggen i en moturs rörelse. När kontakten tas bort, se upp för avtappning olja, vilket kan vara varm. Torka bort all överflödig olja från utsidan och avloppet öppningen.
5 p Om du har en tillfällig kontakt eller helt avskalade plugg, kassera. Annars kan du kanske att trä den med hjälp av en mekaniker.
6

Din nya självgängande pluggen ska kunna helt enkelt skruva in dräneringshålet. Följ specifika instruktioner på förpackningen för att se till att du gör det ordentligt. Var noga med att inte korsa trådarna i kontakten och avloppet, eftersom detta kommer att göra att det läcker.
7

Dra med handen och dra åt med skiftnyckel. Var noga med att inte strippa gängorna igen.
8

Kasta dränerad olja och fylla på pannan, långsamt, när du är säker på att den nya kontakten inte läcker.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133073.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.