Hur byta olja på en 2003 Astro

Olja förändringar är en viktig del av att upprätthålla din 2003 Chevy Astro. Du bör byta olja varje 3000 miles eller minst var tredje månad. Olja håller motorn rengöra och smörjer kolvar och andra rörliga delar. Det kommer att spara pengar och tid genom att ändra det själv istället för att ta din van till en kostsam auto verkstad. Allt du behöver är bara några få verktyg för att få jobbet gjort. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
HP-1001 oljefilter
Shop rag
Funnel
6 liter 10W30 olja
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraften under främre delen av din Astro under ramen, och placera Astro på pallbockar. Placera hjulblock runt bakhjulen.
2

Skjut drain pan under din oljetråg, som ligger i den främre centerhögtalaren området under din van. Skruva bort pluggen och låt all olja rinna helt i tråget. Skruva tillbaka pluggen på oljetråget när den är tom.
3

Använd oljefilternyckel att ta bort det gamla oljefiltret. Oljefiltret är belägen på den sida av motorn. Torka bort överflödig olja, och skruva i det nya oljefiltret. Använd skiftnyckel för att dra åt den på plats. Filtret ska inte kunna lossas för hand.
4

Dra ut från undersidan av Astro. Släpp jack att föra den tillbaka ner till plan mark. Öppna huven på din bil, och lokalisera "motorolja" cap. Vrid locket dess port och sätt i tratten. Häll i ny olja i genom tratten. Detta kommer att förhindra spill.
5

Ersätt "Motorolja" locket ordentligt. Dra ut oljemätstickan, torka av den med trasan, sedan i det igen. Dra ut oljestickan en andra gång, och kolla i slutet av pinnen för nivån på oljan. Det bör nå "full" linje. Om den inte gör det, tillsätt mer olja om detta och dubbelgranska oljestickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133072.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.