Olja Specifikationer för 2006 års Jetta TDI

Jetta TDI tillverkare rekommenderar att ägarna byta bilens olja två gånger per år eller var 3000 miles, beroende på vilken typ av olja. Besluta om vilken typ av olja att använda i din Jetta är ett personligt beslut, även om det finns många faktorer som påverkar oljan som konsumenterna väljer. Eftersom den turboladdade direktinsprutade motorerna lider med dålig olja, är det viktigt att se till att din olja bär "VW Approved"-logotypen. Syntetisk olja

Syntetisk olja har nyligen stigit som den mest effektiva oljan alternativ tillgängliga för konsumenterna. Eftersom syntetisk olja är skapad med mindre föroreningar än konventionell olja, bryter ner långsamt, vilket hjälper till att förlänga intervallen mellan oljebyten. Det har också visat sig vara bättre på motorer smörjande bil under tider av extrem kyla eller värme, jämfört med konventionell olja. Även Jetta motorer inte krävs för att köra på syntetisk olja, är motorerna visat sig hålla längre, samt ge bättre bränsleekonomi, samtidigt som körs på ämnet. Syntetisk olja är dyrare --- ibland dubbla eller tredubbla kostnaden för konventionell olja --- men det faktum att den behöver bytas hälften så ofta som konventionell olja hjälper mjuka omedelbar slag mot din plånbok.

Semi-syntetisk olja

Många nya bilar rekommenderar nu användning av en semi-syntetisk, om inte en helt syntetisk olja. Emellertid är dess användning inte obligatoriskt i 2006 Jetta motorer. Semi-syntetiska oljor är sammansatta av omkring 30 procent syntetisk olja och 70 procent konventionell olja, och deras partiklar är mindre och svårare att bryta ned än de hos rent konventionell olja. Dess syfte är att ge fördelarna med syntetisk olja till konsumenterna utan rejäl prislapp. Dessutom kan det fungera som en bro mellan konventionell olja och syntetisk olja, som många Jetta ägare tycker att byta från konventionell olja till syntetisk olja släpper för mycket motor slam för snabbt för att motorn ska klara. Motor slam är ett vanligt problem för Jetta ägare, men det kan minskas med hjälp av syntetiska och semi-syntetiska oljor.
Konventionell olja

Konventionell motorolja är ett acceptabelt, om än grundläggande, olja att använda i Jetta motorer. Det ger den minsta funktion motoroljor --- att hålla metalldelar motorn från gnugga mot varandra --- men lite annat. Det är emellertid, det billigaste alternativet av de tre typerna av olja. Jetta motorer är benägna att samla på motorn slam när den körs på konventionell olja, även om detta kan hållas i schack med regelbundna olje spolningar. Konventionell olja kan ge tillfredsställande motorsmörjning till Jetta ägare, och dess användning är inte ogynnsamt betraktas av Volkswagon, förutsatt att det bär deras godkända tätning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133069.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.