1998 BMW Z3 Oljespecifikationer

Från livets goda till säkerhet och design, kommer BMW Z3 med en lång lista av standard funktioner och lika många alternativ. Att hålla denna maskin i trim är högsta prioritet för de flesta ägare och kan åstadkommas med ansvarig underhåll med rätt delar och vätskor. Oil

BMW rekommenderar användning 5W40 syntetisk motorolja. Du kan förvänta dig att använda cirka 6,5 ​​liter när du byter olja. Syntetisk olja är att föredra eftersom den varar längre och smörjer bättre vid högre temperaturer och ökad rpm. Medan traditionella oljor måste bytas varje 3000 miles, har syntetiska oljor testats uppåt av 10.000 miles. De är lite dyrare att köpa i förskott, men de sparar pengar i slutändan.
Filter
p Det finns ett antal tillverkare som gör passande oljefilter för Z3 1998, inklusive AC Delco, Beck Arnley, Bosch, Fram, Hastings, Hengst, Mahle och Mann-filter. Dessa filter varierar i pris från $ 5,95 till $ 18,60 i december 2010. De flesta filter är 3 inches till 4 inches i höjd med en yttre diameter av 3 inches till 3,25 inches och en inre diameter av 1,13 inches.
Fuel

En 16-ventil, ger 1,9-litersmotorn du 138 hästkrafter vid 6.000 rpm. I-4 cylindrarna har fyra ventiler per cylinder, variabla ventiltider och kamaxeln. Dubbla överliggande kamaxlar och lättmetall och block alla arbeta tillsammans för att göra en mjuk slick rida, men bara om du har hävdat det ordentligt med rätt oljor och bränslen. BMW rekommenderar endast premium blyfritt bränsle i sin 13-liters tank för att hålla multi-point insprutning bränslesystemet i trim.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133064.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.