Hur man tar bort en fastnat oljefilter

Ändra din egen olja och oljefilter hjälper till att spara pengar från att gå till en mekaniker eller olja och glidmedel butik. Det ger dig också tillfredsställelsen av att arbeta på din egen bil. Problem kan dock uppstå. Ibland kan oljefiltret fastnar och vägrar att lossna. Detta irriterande situation lägger ofta till frustration av att arbeta med ett filter i en alldeles för ofta trång plats i många bilar. Försöker några enkla metoder med rätt verktyg kan avhjälpa situationen. Saker du behöver
Matta fräs tvättsprit
Pappershanddukar
Dubbel-stick matta tejp
Band skiftnyckel
Flathead skruvmejslar
skruvmejsel
Show Fler Instruktioner
1

Inse att filtrets lock troligen vilar mellan packningen och motorblocket. Kör en matta fräs mellan filterpackningen och blocket hela vägen runt. En liten tunn skruvmejsel kan nå lättare. Var noga med att inte skrapa upp blocket ytan.
2

Rengör hela filtret med tvättsprit, speciellt nära basen. Torka av och torka med hushållspapper.
3

Place dubbel-stick matta tejp runt filtret från basen ner.
4

Infoga ett band skiftnyckel olja filtrera som nära basen som möjligt över matta tejp. Vrid moturs och se om filtret lossnar.
5

Ta en stor platt skruvmejsel som en sista utväg och sylt det genom sidorna av filtret så nära basen som möjligt. Vrid skruvmejseln med händerna på båda moturs ändar. Om filtret börjar riva, ta bort skruvmejseln och sätt på en annan punkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133060.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.