Hur man lägger Diesel Oil i en Fiesta 1.2 Zetec

Olja är grundläggande för driften av en dieselmotor, både smörjande och rengöring av motorns inre delar. Om dieselmotorn på Ford Fiesta 1.2 Zetec sinar av olja, kommer effekten att bli katastrofala. För att undvika allvarliga motorskador du måste regelbundet kontrollera dieselolja nivåer i din Fiesta 1.2 Zetec och sätta olja i om den är låg. Eftersom dieselmotorer har olika krav än motorer som drivs med gas (bensin), endast använda diesel-rated olja i diesel Fiesta. Kontrollera din instruktionsbok och välj rätt kvalitet baserat på ditt klimat och körförhållanden. Som av sen 2010 har Ford inte erbjuda en dieseldriven Fiesta i USA Saker du behöver
Diesel-rated olja
Funnel
Rag
Bil manuell
Visa mer Instruktioner
1

Se till att motorn är kall och du är på en nivå som tjänsten sedan använda spaken i passagerarutrymmet fotutrymmet att öppna motorhuven.
2

Använd stickan för att kontrollera aktuella oljenivån. Du måste göra detta för att säkerställa att du inte överfylla oljetanken.
3

Öppna oljepåfyllningslocket för att få tillgång till oljetanken. Området tenderar att få mycket smutsiga, så rengör den med en bit trasa så att du kan se tydligt vad du gör.
4

Mycket noggrant och med en tratt, häll olja i oljetanken genom oljepåfyllningshålet. Om oljenivån var mycket låg när du kontrollerat, kan du behöva använda upp till 3l olja. Om du bara påfyllning av oljenivån, kommer 1l olja vara tillräckligt.
5

ersätta bilen oljepåfyllningen. Det låter enkelt, men inte gör det kan resultera i förlust av olja och orsaka omfattande skador.
6

Återigen kontrollera oljenivån med mätstickan så att du har lagt tillräckligt i din Fiesta 1,2 Zetec. Se till att du byter ut oljestickan ordentligt. Inte gör det kan det orsaka all olja att läcka.
7

Stäng motorhuven och sedan vända bilen nyckeln till tändningsläge. Vänta tills oljan släcks på instrumentpanelen för att säkerställa korrekt oljetryck innan motorn startas. Om det lyckas kommer oljan ljuset stannar av. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133056.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.