Hur Ren Slam Av en 2000 Honda Passport Motor

När motorolja blir för varmt inne i motorn på ett fordon, inklusive en 2000 Honda Passport, skapar överskottsvärme slamavsättningar som kan tandköttet upp flödet av olja till viktiga delar av motorn, vilket leder till att motorn kärvar. Det finns dock ett antal enkla metoder du kan använda för att ta bort slammet från motorn, såväl som några komplicerade metoder. Börja med enkla metoder och gå vidare till mer komplicerade sådana, om de enkla metoder inte fungerar. Saker du behöver
Motorolja renare
Engine flush kit
Droppkar
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
Motoroljetryck testare
Ratchet Wrench set
ställa
Lug nut Remover Review Hydraulisk Barrel lyft
av industriella lösningsmedel rengöringsmedel eller flaska broms renare spraya
Syntetisk olja
Visa fler instruktioner sälja Simple Solutions

1

Häll ca 1/4 burk motorolja renare (beroende på märke) i motoroljan. Kör runt i tre eller fyra dagar, och gå sedan få ett oljebyte. Slamavsättningar ska rinna ut när den gamla oljan avlägsnas. För de första dagarna efter din oljebyte, kolla oljestickan och undersöka färgen på oljan. Om den gula färgen på oljan har vänt en tjock svart, kommer du behöva rengöra motorn igen.
2

Spola motorn med motor flush vätskor. För att göra detta, häll renare i oljan medan Passport är igång. Låt motorn gå i 30 minuter för att fördela renare till alla delar av motorn. Stäng av motorn.
3

Placera en långpanna under fordonet. Avlägsna oljepluggen och låt oljan rinna helt ur fordonet. Grip filtret med en oljefilternyckel och vrid nyckeln moturs för att ta bort filtret. Dab några nya olja på gummi O-ring och smeta runt för att hjälpa filtret få en bra tätning. Skruva den nya oljefiltret på plats och dra fast den med oljefilternyckel. Byt oljepluggen och häll ny olja i motorn.
Mer komplicerad Solutions
4

Fäst motorn testare oljetrycket till fordonet. För mer information, konsultera Honda passhandbok, liksom anvisningar för den specifika testare du köpt. Din Honda passhandbok listar oljetrycket som rekommenderas för din bil. Om testaren läser ett tryck som är lägre än rekommenderat, kan du ha slam.
5

bort oljetråget efter tömning av gammal olja ur motorn (du kommer förmodligen behöva en hydraulisk hiss för att göra detta ). Rådgör med din Passport bruksanvisning om du har fyrhjulsdrift (anvisningar för fyrhjulsdrivna fordon är något annorlunda än för två-hjulsdrift).
6

Unbolt och ta bort framhjulen , oljesticka, stenskydd, radiator svepning, fjädring tvärbalk, svänghjul dammskydd, pitman arm och spännhjulsarmen att få oljetråget och vevhus bort från fordonet. De flesta av dessa delar kräver olika stora hylsnycklar eller ratchets att ta bort fasthållande skruvarna som håller dem på. Konsultera din bruksanvisning för det bästa sättet att ta bort dessa delar. När delarna har tagits bort, kan du ta bort oljetråget.
7

Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller fast nedre vevhuset till pass, och sedan ta bort vevhuset. Inspektera vevhuset för slam uppbyggd. Honda rekommenderar inte att en oerfaren DIY entusiasten ta på detta projekt. Men om du har en bekväm mängd mekanisk erfarenhet, kan du ge det ett försök. Öppna vevhuset genom att ta bort knäppen och tätning runt kanterna. Om det finns en hel del slam inuti, kan du fördjupa antingen de två delarna i industriella lösningsmedel renare lösning eller använd olja renare i sprutform. Inspektera tätningarna runt kanterna på vevhuset för sprickor eller splittringar. Byt vid behov.
8

ihop och ansluta alla delar i omvänd ordning du tog bort dem. Dra åt bultarna. Fyll vevhuset med ny olja - du kan överväga att prova syntetiska oljor nu att motorn har rensats ut. De rengörande tillsatser av syntetisk olja kommer att nå de områden som du inte kunde.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133048.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.