Vad är syntetisk motorolja ?

När du köper olja i affären eller bilen butiken kan du välja mellan syntetiska och konventionella versioner . Även syntetisk olja kanske låter som den minst bästa valet eftersom det inte är naturligt eller kostar mer , är detta inte alltid är korrekta . Att veta fakta om syntetiska oljor kan hjälpa dig att avgöra om det kommer att gynna din bil i det långa loppet . Grunderna

En syntetisk olja är en som har skapats i labbet . De kemiska kombinationer för att skapa syntetisk olja inte förekommer naturligt i naturen , så forskarna kombinera atomer genom en process som kallas kemisk bindning . Denna process ger de nya molekyler som forskarna behöver för att skapa syntetisk olja .
Fördelar och nackdelar

Eftersom forskarna skapar syntetisk olja i labbet , är det mer stabilt och flyter bättre i kalla temperaturer och sjuder inte så snabbt som konventionell olja . Däremot syntetiska oljor kostar vanligtvis mer än konventionella oljor , ibland upp till tre eller fyra gånger fler .
Blandning med konventionell olja

Enligt Popular Mechanics , kan syntetisk olja blandas med konventionell olja . När syntetiska oljor först producerades , men detta var inte möjligt . Den första versionen av syntetisk olja orsakade motor packningar att svälla långsammare , vilket gör att oljan att läcka . Sedan dess de flesta företag har lagt mineralolja till syntetisk olja för att tillåta den att blandas med konventionella oljor utan problem . Du kan kolla oljan flaskan för att säkerställa att en viss syntetisk olja kan blandas med konventionella oljor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133047.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.