Ersättande Gear Oil

När du lägger växellådsolja till manuell drivlina, utför den fyra viktiga funktioner: att spola bort föroreningar, smörja rörliga delar, hålla dem svalt och skydda dem från väder och korrosion. Din överföring eller differential utsätts ständigt för höga tryck, som blir störst när man gasa eller bromsa. Växellådsoljor har tillsatser för att minska dessa påfrestningar, men många andra smörjmedel inte. Om du inte har tillgång till växellådsolja, använd en ersättning som är säkert att använda under rätt förutsättningar. Manuell växellåda Fluid (MTF)

En självklar ersättare för American Petroleum Industry Gear Lubricant (API GL-4 eller GL-5) som normalt används i bilen är en lämplig MTF för ditt märke och modell. Till skillnad från GL-4 och GL-5 oljor, som uppfyller särskilda krav på prestanda och viskositet, kan MTF variera kraftigt från ett varumärke till nästa. Som sådan måste du en som kommer rekommenderas av din originalet (OEM). Din OEM kommer bara stödja en MTF-plattform som har rätt viskositet och prestanda för din drivlina så det är alltid ett säkert substitut för motsvarande GL-4 eller GL-5 olja.
Automatic Transmission Fluid (ATF )

ATF namn ensamt kan indikera ett osäkert alternativ till manuell växellåda växellådsolja, vissa undantag gäller. Enligt smörjmedelstillverkaren Opie oljor, "Vissa konstruktioner gör specificera användningen av en ATF i manuella växellådor, men de bör endast användas där det tydligt anges av tillverkaren." Ett exempel, den femte generationens Toyota Celica manuell växellåda, har en S-53 prestanda alternativ som har snäva glapp. Dessa godkännanden hindrar växellådsolja från att nå vissa områden, en lägre viskositet ATF kan ge smörjning där det behövs
Motor Oil

Du undrar om du kan få. undan med att använda motorolja i växellådan, du skulle inte vara den första med denna idé. Enligt Opie oljor, "kan Motoroljor användas i vissa växellådor, i det förflutna var normen att göra just det." Ett exempel är den klassiska MGB sportbil. Den "Haynes MGB Owners Workshop Manual" rekommenderar 20W50 olja för både motor och transmission med förändringarna var 3000 mil för motorn och vart 12000 miles för överföring. Många av dessa klassiker har fosfor-brons komponenter som innehåller stora halter av koppar. Svavlet i tillsatser växellådsolja angriper koppar och förstör drivlinan integritet. Motorolja har inte denna tillsats, så att du kan använda den på ett säkert sätt. Om du använder en skjuvningsstabil olja (en som har en lång livslängd) och den håller längre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133046.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.