Hur man Välj rätt olja för 1981 Diesel Rabbit

De vätskor i en bilmotor är avgörande för att hålla den i trim. Du måste känna till rätt olja till motorn som bäst passar dina behov. Om du väljer fel vintern ("W") betyg eller viskositet (tjocklek) av olja för miljön du kör in eller mängd av körtid, kan det påverka hastigheten att oljan bryts ner eller hur det smörjer motordelar . Förstå varför du väljer en viss typ av olja är viktigt så att du kan välja rätt olja för att passa bilens behov. Instruktioner
1

Tänk på temperaturen som din 1981 Rabbit kommer att köra i. Om du kör i temperaturer ofta under fryspunkten, kommer du vill få en 5W-40 eller 10W-40, som 5W eller 10W anger att oljan är tunnare och passar bäst för motorer som körs i kallare temperaturer. Om du kör motorn på ett område som de temperaturer regelbundet stiga över 100 grader Fahrenheit eller du ofta kör motorn under lång tid, kommer du vill ha en tjockare 20W-40 olja. 15W-40 är för måttliga temperaturer och genomsnittliga cylindervolymen användning.
2

Tänk på att en dieselmotor i denna ålder kommer att gilla tjockare olja. Tjockare olja rockar motorn bättre och möjliggör mer smörjning inom motordelar. När 40 är det andra definierar antalet, är det indikerar hastighet som det går genom en motor. En 40 betecknar det som mer trögflytande olja än en 30 olja.
3

Inköp motorolja enligt dina behov som bestäms av stegen ovan. 15W-40 olja är den vanligaste oljan för denna typ av diesel bil. Även den genomsnittliga området temperaturen och motorns användning kan bestämma att en 5W-40, 10W-40, eller 20W-40 kan vara mer lämpligt för dina behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133045.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.