Hur man testar Synthetic Oil

Syntetisk olja är ett smörjmedel som består av kemiska föreningar som skapas från syntetiserade och modifierad petroleumprodukter föreningar, i motsats till hela råolja. Syntetiska oljor utvecklades samtidigt i USA och Tyskland och var först användes i flygmotorer. Syntetiska oljor används ofta som en ersättning för andra smörjmedel för bättre prestanda vid drift i extrema temperaturer. Traditionella mineraloljor ger inte de mekaniska och kemiska egenskaper som finns i syntetiska oljor. Testa syntetiska oljor kan hjälpa till att identifiera de olika attribut som gör en produkt en mer lämplig passform för dina specifika behov över ett annat märke av syntetisk olja. Saker du behöver
Funnel
1-gallon behållare
Flera märken av syntetisk olja
Visa fler instruktioner
1

Titta igenom ingrediens profilen på förpackningar för särskilda tillsatser som är nötningsinhibitorer avsedda att skydda motorer. Dessa tillsatser bindning till ytan av metalldelar, vilket skapar ett lager av skydd. Kvalitet syntetiska oljor bör innehålla de rätta tillsatserna för att skapa gott skydd mot slitage.
2

Häll flera olika typer av syntetisk olja genom en tratt in i en annan behållare för att kontrollera oljans viskositet, eller tjockleken av oljan. Motorn på en bil kräver en olja som kan strömma konsekvent vid en låg temperatur, för att korrekt smörja de inre rörliga delar vid uppstart. Oljan måste upprätthålla tjockleken att skydda ytor som temperaturen stiger.
3

Lägg en topprankad syntetisk olja till ditt fordon. Byt olja med en annan syntetisk olja för att testa själv kvaliteten av varje. Olja betyg kan hittas på nätet (se Resurser) för att hjälpa dig välja topp-testade syntetiska oljor.
4

identifiera ämnen som frostskyddsmedel hämmare inom ingrediensen profilen. Från kalium och bor och kisel och natrium, dessa tillsatser ger extra skydd mot frysning om bilen körs i temperaturer under 32 grader Fahrenheit.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133041.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.