Effekterna av kol i motorolja på en axeltätning

En vanlig oljebyte innebär att ändra både motorolja och oljefilter på din bil. Oljefiltret är tänkt att hålla din motorolja ren genom att fånga slumpmässiga partiklar som kan förorena din olja. Ett av de ämnen som filtret är utformade för att fånga är kol. När kolet hamnar i din olja, deponerar cirkulationen av smörjmedlet föroreningen hela din motor. Över tiden, herrelösa partiklar av kol kan samla in buildups som påverkar axeltätningar och andra delar av motorn. Temperatur Problem

Temperaturen i motorn regleras delvis genom en avgasåterföring (EGR). Denna ventil låter avgaserna i förbränningskammaren när temperaturen börjar bli för hög, vilket sänker temperaturen i motorn. När kol från föroreningar byggs upp i motorolja i EGR kan den blockera ventilen. Detta förhindrar att kyla avgaser från att komma in i kammaren för att få ner temperaturen. Detta kan leda till överhettning, vilket försämrar integriteten av axeltätningarna.
Jamming Tätningar

Loose kol i motorolja också kan bygga upp på axeln tätar själva . Eftersom sälar reglerar öppning och stängning av dessa rörliga axlar, kan uppbyggnaden på sälarna orsakar axlarna att sticka eller annat fel. Detta kan orsaka allvarliga problem, om inte allvarliga skador, medan motorn är igång.
Erroding Seals

motorer är konstruerade för att täta tätt runt de delar de inlägga. När löst kol från motoroljan byggs upp på motoraxlar, skapar det fysiska tillägg som oregelbundet ändra bredden på axeln. Denna uppbyggnad kan skada den fysiska tätning när den passerar genom det och försämrade effektiviteten av tätningen över tiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133038.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.