Oljetyper för Nissan Micra

Nissan Micra, även känd som Nissan mars i Asien och Indien, är en subcompact auto med en motor som kan köras med de flesta multigrade motoroljor. Nissan tillverkar även Micra med en dieselmotor, vilket kan behöva en tyngre plikt olja multigrade motor. Välj din Micra är typ motorolja baserat på dina klimatförhållanden och mekaniker rekommendationer. Motoroljor följer Society of Automotive Engineers (SAE) sifferkod, som rankar viskositet 0-60 (låg till hög viskositet), följt av "W" (för vintern eller kall-start viskositet) och, slutligen, en annan bokstav /sifferkombination som anger intervallet av motorns oljans viskositet under kalla och varma förhållanden. 5W-30, 5W-40 och 5W-50

En 5W multigrade motorolja kommer att fungera bra med din Micra motor om du normalt kör i en måttlig till kallt klimat. En 5W olja kan pumpas vid lägre temperaturer än både 10W och 15W motoroljor. Den 5W motorolja rinner som en SAE 5 singel-grade olja när den är kall. När den värms upp, kommer det att strömma i en takt av den andra siffran i motorn oljekvalitet: till exempel "30", "40" och "50". Den 5W-50 är utmärkt i kallt klimat eller under vintern.
10W-30, 10W-40 och 10W-50

10W motoroljor kommer att fungera bra i din Micra motor i varmare klimat eller under sommaren. Den 10W kan inte pumpas vid så låga temperaturer som de 5W motoroljor. Den andra siffran, 30, innebär att viskositeten hos denna multigrade olja vid 100 driftstemperatur motsvarar viskositeten av en enda klass 30 olja vid samma temperatur.
Micra med en dieselmotor

Om du har en Micra med en dieselmotor, kommer en 15W multigrade motorolja tillåter dig att köra i olika klimat på grund av dess viskositet nivå. Diesel motoroljor kan också användas i din petroleum oljetank för rengöring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133033.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.