Hur man byter olja i en 2005 Chevy Malibu 2.2

för 2005 2,2-liters Chevy Malibu använder samma procedur för att byta olja och oljefilter som Chevy Cavalier med samma motor (som avvecklade produktionen under 2005). Medan dränera olja från oljetråget under fordonet är ett standardiserat förfarande för många bilar, är skillnaden i den fyrcylindriga Malibu oljefiltret platsen. Många gör-det-själv-entusiaster kan vara lite förvirrad tills de inser där filtret är och hur du ersätter den. Saker du behöver
Jack
Jack står (2) katalog Latexhandskar
Skyddsglasögon
dräneringskärlet
15 mm räcker skiftnyckel
Shop trasor
Ratchet, 10 -tums förlängning, ytlig 1 1/4-tums socket
Byte oljefilterpatronen
5 liter 5W30 olja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och kör motorn i ca fem minuter om motorn är kall. Värmer motoroljan låter det rinna snabbare från oljetråget.
2

Stäng av motorn (om tillämpligt) och öppna huven. Avlägsna oljepåfyllningslocket ovanpå ventilkåpan. Addera 3

Lyft upp framsidan av Malibu med domkraften (en främre fjärdedel i taget) och stödja bilen ner på domkraft står placerad under varje frontram skena.
4

Ta på skyddsglasögon och latexhandskar och krypa under framsidan av Malibu med 15 mm skiftnyckel, dropplåt och butik trasor.

5

Passa dräneringstråget under oljetråget avtappningspluggen och ta bort pluggen med nyckeln. Låt flera minuter för oljan rinna av ordentligt från pannan tills den är sporadiskt droppande. Byt tändstift drain pan och dra den tätt med skiftnyckel. Torka bort eventuell droppande olja från pannan och under motorn ram.
6

krypa ut från under Malibu med objekten och sedan sänka Malibu tillbaka till marken.
7

Leta oljefilterhuset på framsidan nedre mitten av motorn. Det ligger på höger sida (mot motorn) i luftröret kör till spjällhuset. En stor svart kåpa med en 1 1/4-tums hex-head överkant indikerar oljefilterhuset lock. Ta bort locket med ratchet, förlängning och grunda 1 1/4-tums socket.
8

Dra gamla oljefiltret ut ur huset och kassera den. Ta bort den gamla packningen ur oljefilterhuset täcka och ersätta det med det nya levereras i ersättning oljefilterpatronen. Skjut det nya filtret i oljefilterhuset tills fliken snäpper på plats. Sätt tillbaka locket och dra med ratchet, förlängning och uttag.
9

Lägg fyra liter 5W30 motorolja, med tratten placeras i oljan fylla pipen. Byt oljepåfyllningslocket och sedan starta motorn i 10 till 15 sekunder.
10

Avlägsna mätstickan (gula handtaget på passagerarsidan av den främre motorn) och torka av mätstickan med en butik rag. Sätt den helt i oljestickan röret och ta bort den igen. Kolla ner i mätstickan. Lägg till mer olja vid behov tills oljenivån är i toppen av crosshatch märken som anger "FULL". Ta bort tratten och butik trasa, byt oljan påfyllningslocket och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133018.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.