Är Synthetic Oil dåligt för min motor?

Det är säkert att säga att syntetisk olja skadar inte att fordonsmotorer, generellt sett. Det kan finnas undantag. Din bil kan vara bättre lämpade för en typ av olja över en annan, beroende på bilens ålder och typ, men syntetisk olja kommer inte förstöra din motor. Fördelar med Syntetisk

största fördelen med syntetisk motorolja är dess mångsidighet och seghet i alla väderförhållanden. Det flyter lätt i både extremt varma och extremt kalla förhållanden och är resistent mot nedbrytning. Syntetisk motorolja möjliggör längre intervall mellan oljebyten. Med traditionell olja, är det rekommenderat att du byta olja och filter var 3000 till 10.000 miles. Med syntetisk, kan du köra 7.000 till 15.000 miles innan den behöver ett oljebyte, beroende på fordon och körförhållanden. Dess ökade viskositet skapar mindre motorslitage och i teorin kommer att hjälpa din motor håller längre.
Nackdelar med syntetisk
p Om du har handlat för motorolja, du ' har märkt syntetisk olja kostar mer än traditionell olja. I vissa fall kan det kosta dubbelt så mycket eller mer. Även om detta kan vara ett första avskräckande, kom ihåg att du får mer miles mellan varje oljebyte. Ändå finns det inte att förneka att köra syntetiskt i din motor kommer att kosta dig mer.
Vad är rätt för mig?

Syntetisk olja rekommenderas inte för nya fordon eller mycket gamla motorer, för det mesta. Vissa tillverkare föreslår syntetiskt bruk, medan andra föreslår att du undviker det. Kontrollera oljan i ditt fordons bruksanvisning för mer information om din specifika motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133015.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.