Olja ändra specifikationer för en 2001 Lexus RX 300

The 2001 Lexus RX300 levereras med en 3.0L sexcylindrig motor. Lexus producerar högkvalitativa maskiner anpassade för prestanda och lyx. Den RX300 är en av de många fordon i Lexus uppställning. Rutinmässigt underhåll på en Lexus ingår oljebyten varje 3000 miles eller tre månader. Gör ett oljebyte på egen hand kräver använder rätt olja och vikter, lämplig vridmoment och filter och kontroll av ytterligare vätskor och system. Olja Vikter och belopp

Mest lyxiga fordonstillverkare rekommenderar att använda syntetiska oljor i motorn. Specifikationerna för RX300 samtalet för att använda 5 liter, med ett filterbyte, av syntetisk SAE 5W30 motorolja. Du kan välja en semi-syntetisk eller hög körsträcka olja med samma vikt. Motor tillsatser som går in i oljekammaren är användbart med äldre modell fordon. Välj en tillsats som specialiserat sig på reparation och underhåll av motorer sälar och lägga kemikalien vid varje oljebyte för att förlänga livslängden på fordonet.
Vridmoment och Filter

oljefilter är en Fram PH3614 eller andra tillverkares motsvarande. Filtret är en extern skruv-om filtret sitter på baksidan av motorn. Se alltid till att den gamla packningen avlägsnas med den ursprungliga filtret. Applicera lite frisk olja till den nya packningen och vrid filtret tills det är för hand. Vrid filtret ett kvarts varv vidare till rätt plats filtret på motorn. Oljeavtappningspluggen ligger på nedre hörnet av oljetråget. Dra ur kontakten till 33 foot pounds av vridmoment vid installation. Alltid inspektera gängorna på pluggen och villkoret för pluggens packning. Byt antingen om det finns några tecken på skador.
Övriga Vätskor och system

Kontrollera och fylla vätskor för servostyrning reservoaren, bromsvätska, och överföring. Kontrollera transmissionsolja med fordonet körs. Styr-och bromsvätskor kan kontrolleras med en blick på behållarna. Fyll vid behov. Använd syntetisk multi-fordon ATF med överföringen, vridmoment-drive syntetisk transmissionsolja för servostyrningen, och DOT-3 bromsvätska för bromsarna. Inspektera och byt ut luftfiltret vid behov under oljebyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133008.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.