Hur man byter Fluid Transfer Case

Fordon med fyra hjul och all-wheel drive system är utrustade med en fördelningslåda för att hjälpa kraftöverföring transfer till både fram-och bakhjulen. Liksom överföring, bär fördelningsväxeln vätska ut och blir fylld med metall, smuts och andra partiklar. Gears inuti väskan kan bli bullrig på väg att misslyckas om de lämnas oförändrade. Du kan förhindra onödiga skador och förlänga fördelningsväxellådan liv helt enkelt genom att ersätta oljan, en reparation jobb du kan utföra i ditt garage. Saker du behöver
Ordet jack
Fyra pallbockar
Ratchet
Ratchet förlängning
Socket
Lösningsmedel
butik trasa
Penetrerande olja
Stor dräneringskärlet
Olja sug pistol, om nödvändigt
Ny avtappningspluggen packning, vid behov
Funnel
momentfördelare tillsatser, om nödvändigt
Transfer case smörjmedel
Visa fler instruktioner
Tömning fördelningsväxellådan
1

Kör din bil för ca 20 minuter att värma upp vätskan överföring fallet, vilket kommer att bidra till att dränera och ta bort så många främmande partiklar från inuti enheten.
2

Park på en plan yta när du är redo att arbeta och palla upp fram-och bakhjulen med en domkraft. Ställ bilen på fyra pallbockar för stöd.
3

komma under bilen och ta bort täckplåten från under överföringen fallet, om nödvändigt, med hjälp av en spärr, ratchet förlängning och ingångar. Leta efter påfyllningspluggen på ena sidan av överföringen fallet och avtappningspluggen i botten av fallet. Vissa överföringslådor ger inte en avtappningsplugg. Torka av smuts och fett från runt kontakten områden med lösningsmedel och en trasa.
4

Lossa påfyllningspluggen med en spärr och uttag för att se till att det inte har fastnat och du kommer att kunna fylla fallet med olja. Om kontakten är beslagtagna, använda inträngande olja enligt tillverkarens anvisningar.
5

Placera en stor tråget under avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttag. Om din modell inte kommer med en avtappningsplugg, lossa påfyllningspluggen och ta bort olja genom påfyllningshålet med en olje sug pistol.
Påfyllning fördelningsväxellådan
6 < p> Montera en ny packning på avtappningspluggen, om sådan finns, och ersätta fingret avtappningspluggen tight. Dra åt avtappningspluggen med en spärr och uttag.
7

Ta bort påfyllningspluggen om du inte har gjort det ännu.
8

Lägg tillsatser först i överföringen fallet genom påfyllningshålet med en tratt om din modell kräver dem. Tillsätt sedan rätt mängd och typ av överföring case smörjmedel för just ditt fordon år och modell. I de flesta fall kommer du lägga oljan tills den börjar droppa ut ur påfyllningshålet, som fungerar som en indikator. Vissa tillverkare, dock fastställa oljenivån vid ungefär en 1/4 eller 5/8 tum under påfyllningshålet. Om det behövs, konsultera servicemanualen för just din bil eller ring din lokala återförsäljare serviceavdelning.
9

Byt fingret påfyllningspluggen stram och dra åt pluggen med Ratchet och uttag.

10

Sänk din bil och ta det för en provtur. Gå tillbaka till din uppfart och kolla efter oljeläckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133005.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.