Hur du ändrar transmissionsolja i en S70

Byta transmissionsolja i din Volvo S70 liknar byte av motorolja och lika viktigt. Efter miles av tjänsten, små metall, smuts och friktion partiklar börjar att blanda med vätskan och fungerar som ett slipmedel mot interna komponenter, accelererar delar slits. För att undvika haveri i förtid och förlänga livslängden på din S70 transmission, kan du ändra transmissionsolja rätt hemma, med hjälp av några enkla verktyg. Detta förfarande gäller för modeller med automatisk växellåda. Saker du behöver
Wrench
Ordet jack Sida 2 pallbockar Sida 2 träklossar
Goggles
Stor dräneringskärlet
arbetshandske
packning avtappningspluggen (tillval)
förslutbar behållare
Tratt
4 till 5 QTS. Dexron VI ATF
Luddfri handduk
Visa fler instruktioner
Tömning Transmission Fluid
1

Ta din S70 för en 20-minuters motorväg bilresa för att få överföringen till drifttemperatur. Gå tillbaka till din uppfart eller den plats du planerar att byta vätskan.
2

Park på plan mark och i växellådans friläge. Lyft huven och stötta öppen. Koppla bort den negativa (svarta) batteri kabeln med en skiftnyckel.
3

Höj framsidan av din bil med en domkraft och stödja det på två pallbockar. Blockera bakhjulen med två träklossar att förhindra att bilen rullar.
4

Sätt på dig skyddsglasögon och krypa under bilen. Placera en stor drain pan under överföringen pannan och lossa avtappningspluggen på sidan av överföringen pan, med hjälp av en skiftnyckel.
5

Position dig ur vägen för dräneringshål. Sätt på en arbetshandske på höger eller vänster hand. Ta bort pluggen med din behandskade hand och låt transmissionsolja rinna av helt i pannan.
6

Undersök packningen avtappningspluggen för sprickor och slitage. Byt packningen om det behövs.
7

Sätt tillbaka och dra ur kontakten på transmissionen pannan när vätskan runnit. Avlägsna tråget från under fordonet och förvara den i en sluten behållare för senare återvinning. Addera Påfyllning Transmission Fluid
8

Sänk din Volvo S70 från domkraften.
9

Avlägsna mätstickan transmissionsolja och lägg den åt sidan.
10

Sätt en tratt i oljestickan röret öppningen. Häll i 3-1/2 liter Dexron VI automatisk transmissionsolja (ATF) och låt vätskan nöja cirka tre minuter. Ta bort tratten och sätt tillbaka mätstickan hela vägen in i röret, dra sedan ut oljestickan igen. Kontrollera att vätskan når mellan "L" och "F" på oljestickan. Om det behövs, tillsätt lite vätska i taget tills den når rätt nivå. Sätt tillbaka oljestickan.
11

Anslut den negativa (svarta) batterikabeln med skiftnyckel. Dra åt parkeringsbromsen och starta motorn. Flytta väljaren transmissionsväxlingsstyrsektion genom varje växel, avslutar i parken. Låt motorn gå på tomgång i ca 15 minuter för att höja temperaturen transmissionsolja.
12

Lämna motorn på tomgång och dra ut oljestickan. Torka av vätskan på mätstickan med en luddfri handduk, sätt tillbaka oljestickan helt i röret och dra ut den igen. Se till att oljan är på "F" märket. Om det behövs, tillsätt oljan lite i taget för att undvika överfyllning. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133003.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.