Hur du ändrar en 1997 Ford F150 4.6L Unit Oil Skickar

Oljetrycket sändande enheten i en Ford F-150 kontrollerar oljan spårvidd på pickup truck instrumentpanel. Denna komponent ligger nära oljefiltret. När bilens motor är igång, skickar oljepumpen olja genom den sändande enheten, där oljetrycket aktiverar elektriska kontakter som vidarebefordrar uppgifterna till oljetrycksmätaren. Byta olja enheten trycket sändning är ett enkelt jobb som kräver några vanliga verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Open end skiftnyckel uppsättning
Oil dränagebehåUaren
teflonband
Visa fler instruktioner
Removal
1

Lossa muttrarna på framsidan förarsidan hjul med däck järn. Höj den främre delen av F-150 med en domkraft, och sedan placera den säkert på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulet.
2

Leta oljan sändande enhet under förarens sida av fordonet, bredvid oljefiltret. Ta bort de elektriska kontakterna från den sändande enheten genom att trycka på fliken och dra kontakten ur armaturen Addera 3

Lägg ut en Oljetråg enligt den sändande enheten,. Sedan lossa försiktigt enheten genom att vrida den medsols räknare med en öppen ände skiftnyckel. När enheten är löst, fortsätter att ta bort den för hand. Fånga utspilld olja i tråget.
Installation
4

Wrap Teflon tejp runt gängorna på den nya sändarenhet i medurs riktning.

5

Installera den sändande enheten i oljetråget, och vrid den medurs för hand. När enheten är handkraft, vrid den ett kvarts varv mer med det slutade öppen nyckel. Dra inte åt enheten. Skjut den elektriska kontakten till enheten.
6

Vrid motorn på. Med motorn igång, kolla runt enheten för oljeläckage. Kontrollera mätaren oljetrycket också, för att se till att enheten fungerar korrekt. Stäng av motorn.
7

tillbaka hjulet och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna jämnt fördelat till 100 Nm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133001.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.