1999 Dodge Dakota oljetyper

De 1999 Dodge Dakota kan använda olika typer av motorolja beroende på storleken på motorn - 8-cylindriga, 6-cylindriga eller 4-cylindrig. Den typ av motorolja bestäms också av miljön Dakota används i och hur många miles Dakota drivs. Konventionell olja

Konventionell olja petroleum baserad och finns i olika viskositeter. Viskositeten hos en motorolja är vanligtvis kallas som vikten av oljan. Ju lägre siffra desto tunnare vikten av oljan. Till exempel är 30 vikt olja tunnare än 40 vikt olja. De mindre motorerna i Dakota kan använda tunnare olja, medan de större, hårdare arbetande motorer i Dakota behöver tjockare olja. Den tunnare olja används för kalla motorer, och den tjockare eller tjockare olja används när motorn är varm. Den tunnare olja eller vikt är bra för bilar vid uppstart, eftersom motorn är kall och behöver tunnare olja att skjuta lätt in i motorkomponenter, men när motorn har värmts upp, går temperaturen på motorn upp och tjockare olja är krävs för att bättre smörja motordelarna. Det är därför det finns dubbla vikt olja och varför oljan kommer i 0W-30, 5W-30 eller 10W-30. Använd tunnare olja i sommar och byt olja till tjockare olja på vintern.
Synthetic Oil

Syntetisk olja kan också användas i 1999 Dodge Dakota, och är blandas med tillsatser, såsom de som hindrar korrosion. Skillnaden mellan syntetiska och konventionell olja är att syntetisk olja är konstgjorda med kemikalier som har samma storlek molekyler, medan konventionell olja är en blandning av olika storlek molekyler. Det bästa med syntetisk olja är att det bibehåller viskositeten bättre än konventionell olja. Att upprätthålla en konsekvent viskositet är bättre för motorns funktion och tillåter motorkomponenter att räcka längre. Nackdelen är att syntetisk olja är mycket dyrt.
Blandolja

Ett bra alternativ till syntetisk olja och konventionell olja som används i 1999 Dodge Dakota är blandolja. Denna olja är en blandning eller blandning av syntetiska och konventionell olja, som är mycket billigare än full syntetisk olja, men dyrare än konventionell olja. Blended olja är bäst för den V8-motor i Dakota, och bäst när du använder Dodge med tung last. Blended olja är också bäst när en Dodge drivs en hel del miles under en kort tid.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132999.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.