Hur ändrar jag olja i en 2007 Dodge RAM ?

Byta olja i din 2007 Dodge Ram är enkel . Oljebyten bör göras cirka 3.000 miles eller var tredje månad . Allt som krävs är några gemensamma verktyg för att slutföra den här uppgiften och spara pengar . Tömning av olja


Du måste ha ett uppsamlingskärl under oljetråget på ditt RAM . Skruva av oljetråget pluggen för att tillåta all den gamla oljan rinna helt . Byt ut pannan kontakten när oljetråget är tom .
Oljefilter Byte

Du behöver en oljefilternyckel att ta bort det gamla oljefiltret , som ni kan se nära oljetråget pluggen. Doppa fingret i lite ny olja och gnid den på packningen på det nya filtret . Använd handen för att skruva på det nya filtret , och se till att det är tätt säker med skiftnyckel .
Lägga ny olja

Öppna upp din huv , och ta bort " motorolja" cap . Använd en tratt och häll i ny olja för att förhindra spill . Din Dodge behöver ca 6 liter . Därefter drag ut oljestickan , torka av den och sätt i den igen . Dra ut en andra gång , och se till att din oljenivån når " Full " märke. Lägg till mer olja om det behövs .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132995.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.