Hur man tar bort en Strimlad oljefilter

Vad skulle vara en enkel oljebyte har just gått från dåligt till värre. När oljefiltret på din bil var fast och skulle inte vika, försökte du det gamla tricket att köra en skruvmejsel genom filtret för att få hävstång och lossa filtret. Skruvmejseln slet bara filtret fallet, dock, och nu har du en strimlad eller sargade oljefilter och en oljig röra på händerna. Misströsta inte. Efter en ganska enkel procedur med hjälp av en lättillgänglig verktyg och ett par artiklar du förmodligen har på handen kommer att strimlad oljefilter bort och bilen tillbaka på vägen. Saker du behöver
Band-eller strap-style oljefilternyckel
Ratchet (tillval) katalog Spärrdriv förlängning (tillval) katalog Tänger
städtrasor
Sandpapper (tillval)
Tape (tillval)
Visa fler instruktioner
1

bestämma vilken typ av oljefilternyckel kommer att arbeta på din bil. Det beror på hur mycket clearance är runt basen - den del av oljefiltret närmast monteringsytan när den skruvas på. Om spelet är tillräcklig, kommer ett band-eller strap-typ skiftnyckel med en bifogad handtag vara fina. Om inte mycket clearance är runt basen av filtret, kräver projektet en skiftnyckel med en svängande handtag eller en med en fyrkant hål som gjorts för en spärrhake handtag. Om du planerar att använda en fyrkant skiftnyckel med ett spärrskaft, en förlängning tillräckligt länge för att ge avslut spärrskaft att rotera även är nödvändigt.
2

Böj ner alla bitar av sönderrivna filtret så att skjuter ut. Detta kommer att minska risken för skador och ge utrymme för bandet av oljefilternyckel. Använd tång för att minska risken för skärskador från vassa kanter. Addera 3

Torka bort oljan från filtret fallet, särskilt runt basen. Fördubbla din trasa och försiktig runt vassa kanter där ärendet rivs.
4

Skjut bandet eller remmen av filtret skiftnyckel på oljefiltret tills den omger basen, precis intill monteringsadapter på motorn. Basen är den starkaste delen av filtret, tillverkat av ett enda metallstycke tjockare än resten av filtret. Det kommer att stå emot trycket från bandet eller remmen när du drar åt skiftnyckeln.
5

Dra nyckeln i den riktning som kommer att förvandla oljefiltret moturs. Du kan behöva hålla bandet eller remmen på plats med ena handen tills du har tillräckligt med spänning på skiftnyckel för att ta tag i filtrets bas. Fortsätt motsols tryck tills filtret lossnar, är noga med att inte träffa din arm eller hand på vassa delar samtidigt vrida nyckeln.

Om bandet eller remmen glider på basen av filter istället för att ta tag och lossa den, bort nyckeln från filtret. Linda en dubbelvikta remsan av sandpapper, den ungefärliga bredden av filtret skiftnyckel bandet och lång nog att svepa runt oljefiltret bas, runt basen av filtret med ena grova sidan mot filtret och en grov vänd utåt. Du kan använda en liten bit tejp för att hålla remsan av sandpapper på plats. Placera sedan filtret skiftnyckel band eller rem runt remsa av sandpapper. Den sandpapper kommer att ge ytterligare dragkraft för ditt filter skiftnyckel och gör att du kan ta bort envisa filtret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132994.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.