Tips för att bryta loss ett oljefilter

När du utför underhåll av fordon hemma, är en av de mest frustrerande saker att stöta på ett oljefilter som inte kommer att skruva från sin bas. Med tanke på oljefiltret är ofta trångt läge på motorn, är denna uppgift görs dubbelt försvårande genom att förhindra möjligheten att lägga vridmoment till oljefiltret. Med några enkla verktyg och en del förberedelser, är denna uppgift mycket enklare. Klassisk Oljefilternyckel

vanligaste verktyget för att vrida oljefilter är det klassiska, eller strap-style oljefilternyckel. Det är en cirkulär enhet ansluten till ett långt handtag som kan användas medurs för att dra åt filtret, och moturs för att lossa den. Den oljefilternyckel används principerna för tillämpad vridmoment för att utföra uppgiften att vända oljefiltret. Även användbara i många äldre bilar på grund av deras mer öppna motorrum, den klassiska oljefilternyckel, med sin stela långskaftad designen, får inte vara användbar på fler moderna bilar där utrymmet är begränsat eller oljefiltret är placerad i en obekväm plats . Addera Universal Oljefilternyckel

universella oljefilternyckel är den lämpligaste metoden för att bryta lös gamla oljefilter. Dess design är enkel och effektiv: en tre-eller fyra delar justerbar klo som är monterad över oljefiltret, med en sexkantig mutter i mitten för att underlätta svängar med en nyckel eller hylsa. Denna nyckel är mycket användbart i trånga utrymmen, eftersom det kan kopplas ihop med flera olika typer av sockeltillägg att tillåta vridmoment som skall tillämpas utanför det trånga området. En annan version av denna typ av nyckel består av en metallhylsa som passar runt utsidan av oljefiltret.
Förutse och förbereda Svåra Oljefilter

Den enklaste metoden för att bryta lös gamla oljefilter förbereder sig för eventualiteter förväg. Oljefilter ska aldrig vridas för hårt, eftersom detta kan leda till en mycket snäv värmeinducerad tätning ske, och även orsaka skador på gängor i själva filtret som gör den oanvändbar. Ett oljefilter ska vara precis tätt nog för att kräva en behandskade hand för att ta bort det.

Annan aspekt av förberedelserna är att alltid byta oljefilter packning efter varje oljebyte. De gummipackningar smörjs med motorolja så att en perfekt tätning för att bilda, men motorolja och värme är båda faktorer som bidrar till deprecieringen av packningen. En gammal eller skadad packning kommer ibland fastna i gängorna i filtret medan den installeras, och efter tillräckligt med tid kommer det att skapa en tätning som är oerhört svår att bryta. Addera Vad inte Vill ta bort en Svårt Filter

aldrig försöker bända ett fastnat oljefilter löst. Med hjälp av en skruvmejsel eller annat olämpligt verktyg kommer att permanent skada invändiga gängor i motorn. Yanking eller applicera kraften från alla vinklar kommer att orsaka dessa trådar att varp och förhindra framtida oljefilter åt ordentligt, vilket leder till oljeläckage och kräver omfattande reparationer.

Försök aldrig att ta bort ett oljefilter BARHÄNT. De flesta oljefilter kommer med ett speciellt lager av grepptejp längs toppen, liknande konsistens till grov sandpapper, vilket kan orsaka skador på händerna. Använd alltid handskar läderarbeten om du försöker ta bort oljefiltret för hand.

Försök aldrig att byta olja eller filtrera när motorn är varm. Oljebyten bör endast utföras när motorn är kall. Detta kommer att förhindra all skada som orsakas av varm motorolja, och kommer att göra arbetet mycket lättare. Både gummi och metall expanderar vid uppvärmning, så att låta motorn svalna förväg kommer att lindra en del av trycket på packningen mellan oljefiltret och motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132990.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.