Så kolla oljan i ett kompressorn till luftkonditioneringen

En AC kompressor är den enhet som cirkulerar luften och kylmedel för att kyla luften när den rör sig genom AC-system på din bil. AC kompressor kräver olja för att smörja enheten och för att hålla kolven och andra rörliga delar fastnar. Kontrollera oljan är inte det enklaste förfarandet att göra för en amatör mekaniker eftersom det kräver AC enheten vara ansluten till en återhämtning maskin, för att säkerställa att freon inte släpps ut i atmosfären. Tyvärr finns det ingen stickan för att kontrollera mängden olja i en kompressor och oljan måste tömmas och ersättas för att se till att det finns en rätt mängd olja i AC kompressor enheten. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
AC kompressor olja
AC reclaimer
Visa fler instruktioner
1

Säkra reclaimer maskinen till de två ventilerna på AC kompressor märkta överkant och underkant.
2

Slå på reclaimer maskinen.
3

Lokalisera de höga och låga sidan ventiler på reclaimer maskinen och öppna upp dem till "på" läge.
4

Tryck in knappen på reclaimer maskinen märkt "återta". Maskinen ska köra fullt ut förrän de mätare som är märkta för hög och låg ventiler läser "0." Detta innebär att Freon dragits från kompressorn.
5

Stäng av höga och låga ventiler på reclaimer maskinen. Mätarna bör fortfarande läsa "0" på reclaimer maskinen.
6

bort raderna reclaimer maskin från AC kompressorn.
7

bort kompressorn från fordonet. Öppen dräneringsventil på kompressorn och töm oljan i en mätanordning som kan mäta flytande uns. Jämför de flytande uns av olja dräneras med den mängd olja som krävs av bilens AC kompressor enhet. Om mängden är mindre än dränerad du kan ha en läcka och du AC kompressor ska provtryckas efter läckor.
8

Fyll kompressor med rekommenderad olja belopp och byt dräneringspluggen. Det är viktigt att oljan beloppet i kompressorn är exakt den rekommenderade mängden. För lite eller för mycket olja är skadligt för AC kompressor.
9

Byt kompressorn i bilen.
10

Haka reclaimer maskinen till kompressorn och ladda freon i kompressorn genom att trycka på "laddning" på reclaimer maskinen. Du AC kompressor olja är nu kontrolleras och freon i AC kompressor har laddats.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132988.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.