Hur vill kolla en Oil Gauge

Olja är mycket viktigt för din bils motor . Det smörjer de rörliga delarna i din motor och hjälper till att hålla dem från överhettning . Oljetrycket är kraften i din motor som håller alla sina rörliga delar välsmord . Oljetrycket är den lägsta när motorn är varm eller tomgång och som högst när motorn är kall . Din olja tryckmätare är den enhet som mäter oljetrycket i bilens motor . Saker du behöver
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera mätaren oljetrycket på instrumentbrädan . Det är en cirkulär skala som är numrerade från 1 till 100 .
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca fem minuter . Notera avläsningen oljetryck. Kopiera ner i anteckningsblocket .
3

Upprätta ett genomsnitt , eller en baslinje , för oljetrycket läser i din bil eller lastbil . Gör detta genom att ta tryckavläsningar hela dagen . Till exempel , om du har en timmes dagliga pendla fram och tillbaka varje dag från jobbet . Kontrollera två gånger på väg till jobbet : en gång efter ungefär fem miles , sedan igen när du är nästan att fungera . Upprepa denna process på vägen hem . Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om din bil naturligtvis kör antingen en lite låg eller en liten hög . Det normala oljetrycket sortiment bedöms vara mellan 20 och 60 .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132985.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.