Så att välja rätt Transmission Fluid

Att välja rätt transmissionsolja är mycket viktigt för den allmänna hälsan hos din bil. Om du väljer fel transmissionsolja, kan det ha en förödande inverkan på livet för din sändning. Många tillverkare anger en viss typ av vätska som uppfyller deras specifikationer. Använda den fel transmissionsolja kan introducera ett antal tillsatser eller modifieringsmedel friktion som kan slitas ner och så småningom förstöra din transmission. Alltid ändra din transmissionsolja var 25.000 till 30.000 miles för bästa prestanda. Instruktioner
1

Kolla din instruktionsbok för information om vilken typ av transmissionsolja ditt fordon behöver. Till exempel fordon som tillverkats av General Motors och Ford använder Dextron /Mercon transmissionsolja medan fordon som gjorts av Chrysler använder ATF +4. Du måste välja mellan konventionella och syntetiska versioner av denna vätska och varumärket av vätska.
2

Bestäm om du vill ha konventionella eller syntetiska versioner av erforderlig transmissionsolja. Syntetisk transmissionsolja är dyrare än konventionell vätska, men det håller längre och presterar bättre i höga temperaturer, särskilt på nyare bilar. Konventionella vätskor är billigare, men saknar livslängd och förmåga att arbeta vid högre temperaturer.
3

Läs baksidan av etiketten innan det slutliga köpet hos din lokala bildelar utlopp. Den baksidan av etiketten innehåller detaljerad information om vilka transmissioner den fluiden kommer att arbeta med. Detta är särskilt viktigt för flera fordon transmissionsvätskor som är utformade för att vara kompatibla med ett antal andra fordon. Till exempel kommer många flera fordon transmissionsvätskor fungerar inte i Kontinuerligt variabla transmissioner eller i transmissioner som kräver Type vätska F transmission.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132982.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.