Hållbara Machine Oil Products

I många maskinprocesser, skärolja är ett krav. Denna olja kyler arbetsstycket och hjälper verktyget skära metallerna smidigt. Tillverkarna producerar de flesta av dessa maskiner oljor från petroleum, men alternativ till petroleumbaserade oljor utvecklas. Inte bara är de alternativ som erhållits från förnybara resurser, men de kan vara biologiskt nedbrytbara, och hjälper till att förhindra förorening av miljön. Växt-oljor

Ett alternativ är vegetabiliska oljor. Dessa är enkla men effektiva oljor att använda i bearbetningsprocesser. Några av de växtbaserade oljor innefattar majsolja, sojaolja och rapsolja. Forskning vid University of Michigan visade att sojaolja är faktiskt ett bättre smörjmedel för att knacka verksamhet än petroleumbaserade smörjmedel. Tapping är processen att skära trådar inuti ett hål med hjälp av ett verktyg som kallas en kran.
Animal glidmedel

Ister är ett mycket lönsamt alternativ till petroleumbaserat skärande smörjmedel. Det enda bekymret med ister är att den stelnar vid rumstemperatur. För att vara effektivt måste ister måste hållas i en värmekammare så den förblir i ett flytande tillstånd. Vermont Technical College säger att erfarna maskinister rekommenderar ister för tråd avlyssning.
Vattenbaserade glidmedel

Glycerin är en biprodukt av tillverkning av biodiesel. Wilson College forskare rapporterar att för varje 50 liter biodiesel gjort 11 liter glycerin produceras. Glycerin är en vattenlöslig växtolja, och när den upplöses med vatten det gör en utmärkt skärvätska. En annan egenskap är att glycerin /vatten mix är relativt ej brandfarlig, vilket gör det säkert att använda för höga temperaturer.
Kombination Vätskor

Växt-och djurbaserade sticklingar oljor har vissa negativa egenskaper. Först är de brandfarliga, så maskinförare måste vara uppmärksam på genererade temperaturer. Det andra, de tillåter bakterietillväxt, så anti-bakteriella kemikalier måste tillsättas. Ett sätt att åtgärda bristerna är att emulgera oljor med vatten. Emulgering sker genom en industriell mixer. Det löser inte oljan i vattnet, utan snarare sprider det till mycket fina droppar. Kombination vätskor använda vegetabiliska och animaliska oljor, vatten och glycerin för att bilda den skärvätska. Dessa vätskor kallas vatten-skärvätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132980.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.