Hur man byta olja i en Buick LeSabre 2000

Ett oljebyte är en av de bästa regelbundet underhåll du kan utföra på din bil. Olja blir svag och tunn över tiden när den cirkulerar runt motorn, plocka upp smuts och föroreningar. Ny olja kommer att hålla motorn ren, sval och välsmord. Byta olja i en 2000 Buick LeSabre själv är en enkel uppgift som sparar en resa till bilverkstäder centrum. Saker du behöver
Automobile jack
Jack står
Stoppklossar
Oil dränagebehåUaren
Hylsnyckelsats
Handskar
Oljefilternyckel från 4 qts. av motorolja
Visa fler instruktioner
1

Värm Buick motorn normal arbetstemperatur för att hjälpa oljan rinna snabbare. Höj framsidan av Buick med en domkraft och placera den på pallbockar. Dra i nödbromsen och chock bakhjulen för att förhindra att bilen rullar.
2

Lägg ut en olja dränagebehåUaren under bilen under oljeavtappningsskruven. Pluggen är på baksidan av oljetråget, på undersidan av motorn. Sakta lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel, oljan börjar sippra ur kontakten när du svänger. Ta bort pluggen och låt oljan rinna ner i behållaren. Oljan kommer att heta, så var försiktig och använd handskar vid behov.
3

Ta bort oljefiltret genom att sakta vrida filternyckeln moturs. Filtret kommer att vara full av olja, så placera behållaren oljan rinna under det.
4

Byt avtappningspluggen och dra åt den med hylsnyckel. Rub en droppe ny olja runt gummipackningen på toppen av det nya oljefiltret. Installera det nya filtret och dra åt för hand. Använd filtret skiftnyckel för att dra åt filtret ytterligare kvarts varv.
5

Lyft huven och leta reda på oljepåfyllningslocket på framsidan, mitt på motorn. Avlägsna tanklocket genom att vrida det moturs. Lägg fyra qts. av olja till motorn och byt oljepåfyllningslocket.
6

Avlägsna domkraften efter att höja bilen en aning med domkraften, sedan använda uttaget för att sänka hjulen på marken. Starta motorn och låt den gå i några sekunder för att cirkulera oljan. Stäng av motorn.
7

Kontrollera oljenivån med mätstickan. Kontrollera efter läckor under bilen från filtret och avtappningspluggen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132975.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.