Hur olika Weight Oil i en bil

För att förlänga livslängden på en bil, byter olja var 3000 till 6.000 miles rekommenderas. När du ändrar bilens olja, kanske du har frågor om vad vikt olja du ska använda eller undrar om det kommer att skada ditt fordon för att ändra vikten på olja som används. Det är OK att ändra vikten av olja som används i ett fordon, i själva verket, i vissa fall kan det vara önskvärt, till exempel under bytet av säsonger. Till exempel kan du ändra till en lägre vikt olja för extremt kallt väder, exempelvis från en 10W-vikt olja till en 0W-olja. Saker du behöver
bärbara bil ramper
hjulblock
kärl (för att fånga olja) katalog Nyckel för oljepluggen
Oljefilternyckel
Nytt filter
4 till 6 liter olja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Consult bilens instruktionsbok eller en kunnig mekaniker. Även om det är OK att ändra vikten av oljan, är det viktigt att du sätter rätt sorts olja i din bil.
2

Kör bilen på flyttbara ramper och blockera hjulen. Sätt bilen i parken och stänga av den. Ställ i nödbromsen. Det är praktiskt taget omöjligt att genomföra ett oljebyte på de flesta bilar utan att bilen förhöjd. Portabla ramper är konstruerat av konstruktionsskum plast eller metall och är gjorda för att lyfta fordonet för att utföra under uppgifter. För block, kan du använda allt från en klippa till en bit trä som när den placeras bakom ett hjul kommer att hindra fordonet från att rulla bakåt.
3

Placera ett kärl för att fånga gammal olja direkt under oljepluggen. Du behöver en container som kommer att hålla 4 till 6 liter olja. Oljan kontakten är en bult som är på botten av motorns oljetråg. För att få tillgång till oljetråget, som är placerad under motorn i bilen, måste du vara under bilen.
4

Avlägsna oljepluggen. Ta nyckeln som passar oljepluggen och lossa pluggen, försiktigt så att inte tömma huvudet på muttern. Var försiktig i detta steg: Så snart oljepluggen tas bort, kommer oljan börjar rinner ut. Ställ kärlet om det behövs för att fånga oljan.
5

bort filtret med oljefilternyckel. Vrid nyckeln moturs. Om du lossar det nog, kanske du kan avsluta unloosening det för hand (du kommer att vilja hålla en trasa, men). Det är viktigt att alltid byta filter när du byter olja.
6

Byt oljepluggen och installera ett nytt oljefilter. När all den gamla oljan tappas ur motorn, byta ut pluggen och filtret är noga med att dra åt båda. Det nya filtret kan monteras och dras åt för hand, för ytterligare vridmoment oljefiltret verktyget kan användas
7

Häll i den nya vikten olja.. Använd tratten i detta steg för att hålla från att förlora olja och få det hela motorn. Oljan hälls in från toppen av motorn genom ett hål som ligger på toppen av ventilerna hos motorn. De flesta bilar har ett lock märkt olja eller har en olje-ikonen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132968.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.