Smörjolja Specifikationer

Smörjolja, eller smörjmedel, är den olja som hjälper maskindelar röra sig smidigt, minskar värme och friktion. Smörjolja är en nödvändig komponent i motorer och liknande anordningar. Utan den skulle rörliga delar slipa mot varandra, skadar motorn och skapa tillräckligt med värme för att smälta andra delar. Smörjolja hjälper också bära bort några av de föroreningar som fastnar i maskinen. Det finns flera specifikationer för smörjolja, kvaliteter som skiljer en typ av olja från ett annat och gör olika smörjmedel passar för olika jobb. Viskositet

Viskositet är en av de viktigaste egenskaperna hos smörjolja. Detta visar hur lätt oljan kan strömma från ett område till ett annat. Viskositet är nära besläktad med temperaturen. Olika smörjoljor har olika viskositet vid högre temperaturer, vid vilka de kör mer flytande. Typiskt oljor upphettas till sin normala temperatur innan viskositeten testas. Tjockare, långsammare rörliga oljor används för att förhindra mer allvarliga slit istället för spridning värme.
Total Base Number

totala bastalet är en specifikation som mäter reserven alkaliska tillsatser blandas med smörjmedel för att hjälpa neutralisera syror som det kommer över i motorn. Ju mer smörjoljan kan neutralisera syror, desto bättre kan skydda maskindelar från korrosion. Denna specifikation beräknar också de tillsatser som förhindrar korrosiv oxidation, öka viskositeten och skapa andra förmåner.
Detergency

Detergency är ett mått på hur lätt smörjolja kan sprida föroreningar den hittar. Rengöringsmedel fungerar bra för rengöring, men de normer för smörjolja styr hur mycket tvättmedel en smörjolja kan ha. För mycket tvättmedel, och oljan kan störa andra tillsatser eller filter block i motorn lättare.
Basic Type

Grundläggande typ syftar på den typ av smörjolja , eller vad den är gjord av. Det finns många kategorier för denna beskrivning. Till exempel vissa smörjoljor är syntetiska, eller helt tillverkad i ett labb, men denna kategori bryts ned till syntetisk fett och hybrid versioner såsom syntetisk kolväte fett. Andra smörjoljor är gjorda av mineraler, silikon eller polyetrar, eller kombinationer av dessa baser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132963.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.