Hur man byter olja i en 2000 Mazda 626

Olja förändringar är ett måste för din 2000 Mazda 626 för att bibehålla god motorns livslängd. Oljan håller motorn ren och smörjer de rörliga delarna. Oljebyten rekommenderas varje 3000 miles eller var tredje månad. Med grundläggande bil kunskaper och några verktyg som du kan byta olja och spara pengar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
butik trasa
Funnel
nya oljefiltret
Sex liter olja

Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under din Mazdas front under ramen. Palla upp det nog så att du har utrymme att få under det att nå oljetråget och filtret. Slide pallbockar under varje sida bakom framhjulen.
2

Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget, vilket är den runda, platta pannan med en plugg i botten. Skruva bort pluggen för hand och låta all den gamla oljan rinna. Ta bort det gamla oljefiltret med en oljefilternyckel. Torka bort överflödig olja innan du installerar det nya filtret. Använd oljefilternyckel att dra åt det nya oljefiltret på plats. Det bör vara tillräckligt tätt så att du inte kan ta bort det för hand. Skruva pluggen oljetråget tillbaka med handkraft så hårt det går.
3

Avlägsna domkraften och lossa domkraften att sänka Mazda. Öppna huven och leta hamnen motorolja mot den främre delen av bilen. Ta bort locket som säger "motorolja." Placera en tratt in i hamnen för att förhindra spill. Häll i ny olja.
4

Skruva på "Motorolja" locket efter oljan helt hälls i. Dra ut oljestickan och torka av den med en trasa. Sätt tillbaka mätstickan och dra ut den en andra gång. Kontrollera änden av pinnen för att se om oljan når "Full" linje. Om den inte gör det, tillsätt mer olja och kontrollera igen. Byt ut oljestickan när du är klar. Stäng huven.
5

Avlägsna domkraften och sänka bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132962.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.