Hur du ändrar din olja Steg-för-steg

Byta olja i bilen ger dig erfarenhet av att arbeta med händerna, och göra jobbet själv också sparar tid och pengar. Oavsett din anledning till att ta itu med jobbet själv, även om det kräver många steg, byta olja i bilen är ett genomförbart DIY-projekt. Med ungefär en timme på reservdelar, kan du få din bil redo att slå vägen med ren olja. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
tidningen
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Oljetråg
ren trasa
Plast mjölk behållare
Funnel
Sandwich väska
Oil
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen tills din temperaturmätare börjar svara innan parkering i en plan yta. Att köra bilen runt gör att oljan att tunna så att mer av det rinner från motorblocket. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lyft den främre delen av bilen med domkraft. Sänk bilen på pallbockar för stöd.
3

Hitta rätt storlek uttaget för oljeavtappningsskruv.
4

Lossa avtappningspluggen något. Lossa inte pluggen för mycket eller du riskerar att spilla olja.
5

Sprid tidningen under avtappningspluggen och placera tråget ovanpå tidningen.
6

Ta bort avtappningspluggen med hylsnyckel. Du kan behöva justera avloppet pan så att oljan inte spiller. Fortsätt dränering tills ingen mer olja rinner ut. Placera avtappningspluggen på sidan.
7

Ta bort oljefiltret med oljefilternyckel. Se till att förhindra het olja från att röra dig, speciellt ditt ansikte. Ställ oljefiltret med avtappningspluggen.
8

Lyft huven och stötta öppna. Avlägsna oljepåfyllningslocket. Placera oljepåfyllningslocket med avtappningspluggen och oljefilter. Låt din olja avlopp för upp till en timme. Ju längre du låter din olja rinna, desto mer smutsig olja du tar bort.
9

Doppa handskar finger i oljan i oljetråget. Använda fingret, sprida olja på gummipackningen på botten av det nya oljefiltret. Ställ det nya filtret åt sidan.
10

Torka av metall cirkel som passar oljefiltret till motorn med ren trasa.
11

Thread det nya filtret i posten som du tagit bort det gamla filtret. Dra åt, sedan avsluta åtdragning med oljefilternyckel.
12

Trä ny tätningsbricka på avtappningspluggen och dra åt med uttaget. Var noga med att inte dra.
13

Höj din bil ovanför domkraften. Ta läktarna och sänk bilen till marken. Placera en ren tratt i oljepåfyllningshålet. Häll ren olja i oljepåfyllningshålet. Kontrollera instruktionsboken för den typ och mängd av olja för att lägga till.
14

Placera din oljepåfyllningslocket på oljepåfyllningshålet. Kör din bil i fem minuter för att säkerställa att olja inte läcker någonstans.
15

Rengör dina verktyg på lämpligt sätt. Återvinn oljebehållare. Placera smutsigt oljefilter i en förslutningsbar plastpåse. Placera den gamla oljan i en tom mjölkkartong och ta till närmaste olja återvinningscentral.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132955.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.