Hur man byter oljefilter på en F-550

Ford F550 hus en av två motoralternativ: den 6.4L åtta-cylindrig dieselmotor eller 6.8L 10-cylindrig bensinmotor. De två motorerna är belägna i olika Ford lastbilar och Ford Motor applikationer, såsom husbilar, men behålla samma egenskaper oavsett vilken typ av lastbil. Den 6.4L dieselmotor använder ett internt filter nås från toppen av motorn (det är i samma position på mindre 6.0L, trots att motorn inte erbjöds på 550). Den 6.8L bensinmotor använder en skruv på externa filter sitter på undersidan av motorn. Saker du behöver
filter skiftnyckel
hylsnyckel
36 mm hylsa
Trappstege filter
Byte och packningar
Oil hink
Visa fler instruktioner
6.4 L Diesel
1

Lyft och stötta huven upp.
2

Placera en trappstege framför fordonet och klättra upp.
3

Demontera oljefilterhuset cap. Locket är topp-centrumpositionen hos motorn, som gränsar till en liknande, svart mössa. Oljefiltret överhal är svart med en 36 mm plast bult ovanpå. Använd en hylsnyckel för att lossa locket och ta bort det för hand. Filtret tas bort med den. Dra filtret bort locket och kassera det.
4

Ta bort O-ringen packningen sitter ovanför gängorna på filterlocket. Byt packningen med den nya som kom med oljefiltret. Applicera lite frisk olja på packningen.
5

Fäst oljefiltret till locket. Ford efterlyser en WIX 51372 oljefilter eller andra tillverkares motsvarande. Oljefiltret glider över centrum röret och klickar på plats. Byt oljefilterhuset locket på höljet och dra åt den. Använd hylsnyckel till att dra åt locket. Sänk huven.
6.8L bensinmotor
6

ut en olja hink under filtret, ligger på nedre, chaufför-sidokanten av motorblocket, ovan axeln.
7

Använd ett filter skiftnyckel för att lossa oljefiltret och ta bort den för hand. Se till att originalet packningen lossnar med filtret. Ta bort packningen för hand, om det inte gör.
8

Ansök färsk olja till den nya packningen på oljefiltret med fingret. Placera filtret på gängorna, och snurrar den på tills det är för hand. Ford uppmanar till att använda en WIX 57312 oljefilter eller andra tillverkares motsvarande.
9

Vrid filtret ett kvarts varv ytterligare för hand.
10

Starta bilen och låt den gå två minuter. Kontrollera oljenivån med mätstickan och tillsätt mer vid behov. Den interna filtret har en viss mängd vätska, så du kommer att behöva lägga till några.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132953.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.