Olja Viskositet Testutrustning

En av de viktigaste aspekterna av olja som används för smörjning är dess viskositet , eller flödesmotstånd . Ju högre oljans viskositet , desto bättre kommer det att hålla sig till de metalldelar maskin , men smörjmedlet måste vara tillräckligt tunn för att få en tillräcklig mängd mellan de rörliga delarna . Provrör

Den enklaste formen av oljeviskositet testutrustning är ett provrör eller mätcylinder. Forskare eller studenter fylla röret med olja , sedan släppa en glaspärla i oljan och mäta den tid det tar för kulan att nå botten . Kulan faller långsammare i tjockare , mer viskösa oljor än i tunnare oljor .
Kapillärrör Viskosimeter

kapillärrör viscometer drivs genom att olja i ett glas kapillär, sedan applicera sugning för att dra olja genom röret. Forskaren frigör sugning , vilket gör att oljan kan rinna tillbaka genom röret under inverkan av tyngdkraften. Den tid det tar mer viskösa oljor till flödet är större än den tid det tar tunnare oljor att flöda .
Rotary Viscometer testmetoden

i den roterande viskometer testmetod , vanligen kallad Brookfield metoden , är oljan placeras i ett glasrör , som är isolerad vid en bestämd temperatur . En metall Spindeln roterar i röret. Oljan absoluta viskositet kan bestämmas genom det moment som krävs för att rotera spindeln .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132952.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.