Motor Oil Typer för SG och SE

En motor kommer snabbt självDestruct utan olja. Men efter att ha olja i motorn är inte tillräckligt. Du måste ha rätt olja för att säkerställa motorns livslängd. Sammansättningen av motorolja alltid utvecklas när nya upptäckter görs, så de definierade klassificeringar följa efter med utvecklingen av oljekvalitet. American Petroleum Institute (API) definierar specifikationer för motoroljor, såsom SG eller SE. Motorolja tillverkare, i sin tur, etikett behållare med oljevärde. Inaktuell Specifikationer

2010, API anfört att klassificeringen av SG och SE är föråldrade. Detta beror på den kemiska utvecklingen i oljor. Som kemister göra nya upptäckter, är de gamla oljorna fasas ut. Till exempel, förtjockad föråldrade oljor upp i kallt väder. År 2010 är detta inte längre fallet med tillkomsten av moderna tillsatser. Oljor med klassificeringen av SG och SE är föråldrade tekniken.
Olämplighet

API varnar att någon olja med en klassificering av SE bör inte användas i motorer byggda efter 1979. Vidare kan SG klassificeringen inte användas i motorer tillverkade före 1993. Den rekommenderade rätt olja att använda för alla bensinmotorer, i alla år, är klassificeringen SM. För motorer tillverkade 2001 och tidigare, är klassificering SJ acceptabelt. För motorer tillverkade 2004 och tidigare, är klassificeringen SL acceptabelt.
Tillverkarens rekommendationer
p Om du är osäker på vilken klassificering är lämplig för din motor, den ursprungliga tillverkaren har rekommenderad olja för varje specifik motor. Om din motor är under garanti, kan med hjälp av felaktig klassificering garantin ogiltig. Tänk API påstår att någon olja med en SM klassificering är lämplig i alla bensinmotorer. För dieselmotorer, är andra klassificeringar av olja rekommenderas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132947.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.