Hur man byter olja i en 2005 Pontiac Montana

Byta motorolja i 2005 Pontiac Montana är gör-det-själv underhåll som kan spara dig kostnaden för att ta bilen till en mekaniker. Byta olja i Montana van liknar byta olja i någon annan bensinmotor, som kräver några verktyg och grundläggande mekaniska kunskaper. Pontiac rekommenderar byta olja varje 3000 miles för att hålla motorn igång ordentligt. Lyckligtvis Pontiac Montana sysselsätter en olje mätare livssystem på kombiinstrumentet som meddelar dig när du ska byta olja. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Nitrilhandskar
Skyddsglasögon
Oljedräneringsplugg kärl
12mm Rag skiftnyckel
eller butik handduk
Oljefilter borttagningsverktyg
Disponibel plastpåse
PF-47 byte av oljefilter
5W-30 motorolja, 4,0 liter
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kör Pontiac Montana i ungefär fem till tio minuter för att värma upp motorn olja. Detta gör oljan mer lättflytande, vilket gör det lättare att tömma.
2

Park i Montana på en plan, jämn yta och stäng av motorn. Engagera nödbromsen.
3

Placera en domkraft under främre jack punkten. Lyft framsidan av van och placera pallbockar på framsidan jack punkter, placerade bakom framhjulen.
4

Sätt på Nitrilhandskar och skyddsglasögon. Handskar minskar oreda och skyddsglasögon skydda dina ögon i fall någon oljestänk i ansiktet.
5

Skjut nedanför Montana och lokalisera oljeavtappningspluggen på botten av oljetråget. Placera ett kärl olja rinna under avtappningspluggen.
6

Avlägsna avtappningspluggen med en 12mm skiftnyckel. Se till att oljan rinner in i oljan rinna behållaren. Öppna huven och skruva av påfyllningslocket på toppen av motorn, vilket hjälper oljan rinna lättare. Låt motoroljan helt rinna ut ur fordonet, vilket vanligtvis tar 30 minuter till en timme
7

Leta oljefiltret under Montana.. Placera behållaren oljan rinna under det gamla oljefiltret.
8

Vrid oljefiltret moturs för att ta bort den. Använd ett oljefilter borttagningsverktyg om du har problem med att ta bort filtret. Vrid oljefiltret upp och ned och låt oljan i filtret att rinna ut i oljan avloppet behållaren. Bifoga det gamla filtret i en plastpåse och kasta bort det.
9

Doppa fingret i den nya motoroljan och gnugga den längs gummipackning på det nya oljefiltret. Detta villkor tätningen för att förhindra läckage.
10

Rengör oljefiltret anliggningsytorna med en trasa eller butik handduk.
11

Sätt in det nya oljefiltret på oljan filtrera efter och medurs tills den sitter. Vänd det ytterligare 1/2 varv för att säkerställa tätheten. Dra inte åt eller du kan skada gummitätningen.
12

Rengör oljeavtappningspluggen med en trasa eller butik handduk. Rengör botten av oljetråget.
13

Placera en ny bricka på oljeavtappningsskruven och sätt tillbaka den i oljetråget. Dra åt avtappningspluggen till 25 eller 30 fot pounds av vridmoment, med hjälp av en momentnyckel.
14

Öppna påfyllningslocket och tillsätt fyra liter 5W-30 olja. Använd en tratt vid behov fyll på motorolja.
15

Avlägsna behållaren oljan rinna ur under motorn och sänka bilen.
16

Återställ oljan lätt livssystem genom att trycka på "Trip /Reset"-knappen på instrumentpanelen tills "Olja" visas på den förarinformationssystemet på kombiinstrumentet. Vrid nyckeln till läge "RUN" och tryck på "Trip /Reset"-knappen i fem sekunder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132946.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.