Hur man byter olja i en 1991 Honda Accord LX

En viktig komponent för att upprätthålla din 1991 Honda Accord LX är att byta olja varje 3000 miles. Det hjälper till att hålla din motor fri från skador som uppstår när gamla oljan förlorar sin förmåga att smörja de rörliga delarna ordentligt. En fräsch oljebyte avlägsnar också eventuella gunk eller metallfragment som kan cirkulerar i oljan. Eftersom dessa bilar är låg på marken, måste den främre ofta lyft för att komma åt underredet och oljefiltret. Saker du behöver
Bil ramper
Stoppklossar eller block
Oljetråg
Metric skiftnyckel
Oljefilternyckel
Oljefilter
6 liter olja

Visa mer instruktioner
1

Dra den främre däck för din Honda Accord på två jämnt fördelade bil ramper. Se till att bilen är i parken (eller är på första växeln i en manuell växellåda), och engagera nödbromsen. Placera block bakom bakdäcken för att förhindra att bilen rullar.
2

Flytta ett spilloljekärl under avtappningspluggen på botten av oljetråget. Skruva loss bulten med en metrisk skiftnyckel genom att vrida i moturs riktning. Avlägsna bulten snabbt, och flytta handen ur vägen medan oljan rinner ut i avloppet pan. Låt all olja rinna ut ur oljetråget.
3

Inspektera avtappningspluggen och packning för skador eller skräp. Torka den gamla oljan ur avtappningspluggen. Byt packningen om den är sprucken eller sliten. Sätt in packningen och avtappningspluggen tillbaka i oljetråget, vrida medurs för att dra åt. Fortsätt att dra åt skruven tills den är mycket snäv.
4

Leta oljefiltret på sidan av motorn mellan motorblocket och brandväggen. Placera pannan oljan rinna under filtret. Använd oljefilternyckel att lossa filtret. Skruva loss filtret, och placera den i tråget. Kontrollera att filtrets gummipackningen är med filtret och inte fastnat på motorblocket. En överbliven packning hindrar nya filtret tätar ordentligt.
5

Kontrollera om någon olja från filtret har droppat på avgasröret, som ligger under oljefiltret på en 1991 Honda Accord . Torka upp utspilld olja för att förhindra rykande när bilen startas.
6

Gnid en liten mängd ny olja på packningen på det nya oljefiltret. Skruva fast filtret på motorn, se till att rada upp trådarna försiktigt för att hindra korsgäng. Vrid filtret 3 3/4 och 4 1/4 varv tills det är tätt.
7

Leta oljepåfyllningslocket ovanpå ventilkåpan, som är på toppen av motorn. Ta bort oljepåfyllningslocket och tillsätt 4 3/4 liter ny olja. Använd en tratt för att lägga till oljan, om du föredrar. Sätt tillbaka locket.
8

Starta Accord motor och låt den gå en minut för att cirkulera oljan. Stäng av motorn och vänta i en minut medan oljan lägger sig igen. Ta ur oljestickan och kontrollera oljenivån, lägga till mer olja vid behov. Titta under bilen för att kontrollera eventuella läckage vid oljepluggen eller oljefiltret. Om det inte finns några läckor, ta sedan bort hjulblocken och tillbaka Honda bort av bil ramper. Kontrollera oljenivån en gång med mätstickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132944.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.