Hur man byter olja i en 2006 Jeep Wrangler Rubicon

Jeep rekommenderar byte av motorolja var 3000 miles. Att hålla en regelbunden service schema kommer att öka livslängd och prestanda för din motor. Olja smörjer kolvar, lyftare och andra rörliga delar inuti motorn. När oljan blir smutsig, kan det skada de interna delarna av motorn. Köp byte av olja och filter på bildelar butiker och byta olja själv. Detta kommer att spara pengar, samt om besväret att ta din bil till butiken. Saker du behöver
Drain Wrench container
ställa
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
ersätter olja
Visa fler instruktioner
1

Dra frigöringsspakarna på huven klämmor. Lyft huven och sänk den stång.
2

Placera en dränagebehåUaren under fordonet på motoroljan rinna bult, som ligger på botten av oljetråget. Ta avloppet bulten med hjälp av en skiftnyckel och låt oljan rinna ut ur motorn innan du installerar och dra åt bulten med en skiftnyckel.
3

Hitta oljefiltret på motorn. Platsen kommer att variera beroende på motorn i din Rubicon. Den 4.0L 's oljefiltret är på passagerarsidan medan 3.8L' s är nära framsidan av motorn. Oljefiltret är ett runt filter som fäster direkt till motorblocket.
4

Skjut dränagebehåUaren under oljefiltret. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Skjut den runda delen av skiftnyckeln över filtret och vrid nyckeln tills filtret lossnar.
5

Applicera en liten mängd av använd olja på packningen av ersättning oljefiltret innan du installerar den. Dra åt oljefiltret för hand.
6

Avlägsna oljepåfyllningslocket på motorn. Placera en tratt i hålet och häll ny olja i motorn. Kontrollera vätskenivån efter varje kvart har lagts genom att ta bort oljestickan och titta på slutet. Det finns en linje på den ände av mätstickan som visar den mängd som behövs. Ersätter inte överfullt.
7

påfyllningslocket.
8

Återvinn din begagnade motorolja. Många Biltema kommer att acceptera spillolja gratis.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132938.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.