Riktningar att byta olja i en 2007 Toyota Yaris

Toyota Yaris är en subcompact bil tillverkad sedan 1999. Vid 4.500 mil punkten kommer oljebyte påminnelse ljus på kombiinstrumentet i en 2007 Yaris blinkar när motorn är påslagen. Den blinkande lampa indikerar att oljan bör bytas snart. När 5000 miles har drivits, kommer motorn oljebyte påminnelse ljus bo på. För att hålla din motor i trim, bör du byta olja varje 5000 miles. Byta olja på en 2007 Yaris kräver ett oljefilter borttagningsverktyg. Saker du behöver
Jack och pallbockar eller hjul ramper
stoppklossar
Ratchet
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Momentnyckel
Toyota speciellt serviceverktyg 09.228-06.501 , eller 65mm mössa skiftnyckel
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framför bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Alternativt, köra Yaris på hjulet ramper. Det är lättare att arbeta under bilen då den inte låg på marken. Var noga med att chocka bakdäcken.
2

Öppna Yaris 'huven och lossa oljelocket att släppa vakuumet. Detta kommer att hjälpa oljan att rinna bättre när du tömma pannan.
3

krypa under bilen och leta reda på avtappningspluggen på oljetråget mot basen av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen. Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort avtappningspluggen och tappa ur motoroljan. Låt oljan helt dräneras från oljetråget.
4

Rengör oljepluggen och packning och undersöka efter tecken på slitage eller skador. Byt oljepluggen eller packningen om den är skadad. Montera avtappningspluggen och dra åt den till 28 foot-pounds.
5

Använd Toyota speciellt serviceverktyg (SST) 09.228-06.501 eller en 65mm mössa skiftnyckel för att ta bort oljefiltret. Placera drain pan att fånga oljan från filtret.
6

Ta bort den gamla packningen om det inte kom ut med oljefiltret. Använd en ren trasa för att torka av oljefiltret passande yta.
7

Använd ditt finger för att tillämpa ren motorolja på packningen till ett nytt oljefilter innan du installerar den.
8 < p> Skruva oljefiltret på filtret stud tills packningen ligger mot monteringsytan. Använd speciella Toyota verktyget eller en 65mm mössa skiftnyckel för att dra åt oljefiltret. Använd en momentnyckel för att dra åt oljefiltret till 9,5 foot-pounds. Om det inte finns tillräckligt utrymme för att använda en momentnyckel, dra åt till handkraft plus en tre-kvarts varv.
9

bort oljan locket från motorn och placera en tratt i hålet i oljebehållare Fyll oljebehållaren med 3,9 liter SAE 5W-30 olja. Sätt tillbaka locket på oljetanken.
10

Sänk bilen från ramperna eller pallbockar. Starta motorn och låt den gå på tomgång.
11

Kontrollera efter läckor under bilen. Stäng av motorn och vänta ett par minuter innan du kontrollerar oljenivån.
12

Dra ur oljestickan och kontrollera oljenivån. Lägg till mer olja om nivån är låg.
13

Följ anvisningarna i Yaris instruktionsboken för att återställa oljan lätt byte påminnelse.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132928.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.