Oljefiltertång Specifikationer

Ett oljefilter är en viktig del som skyddar din motor från föroreningar. Föroreningar från oljorna i din motor, kan transmission och hydraulsystem skada din bil, lastbil eller SUV utan en ordentlig oljefilter. Automobile oljefilter måste uppfylla särskilda kvalitetskrav riktlinjer som fastställs av Society of Automotive Engineers. I allmänhet, oljefilter följer en uppsättning av allmänt accepterade specifikationer som bidrar till att förhindra smuts, sot och olja uppbyggd från att skada din motor. SAE Specifikationer

Society of Automotive Engineers formulerar specifika tester för olika typer av olja och oljefilter för att säkerställa deras integritet och högsta kvalitet konstruktion. Ett oljefilter tillverkaren kan använda två test på dess delar. Det vanligaste testet är J806, men på senare år den J1858 testet har visat sig vara mer meningsfull. J806 är en single-pass test som analyserar för filter medellivslängd i timmar, effektivitet baseras på vikt och föroreningar kapacitet i gram. SAE J1858 testet är mer djupgående, att testa för föroreningar före och efter filtret.
Oil Filterkanister

Oljefiltret sitter i en kapsel eller patronhus de mindre delar som utgör filtret --- en viktig del eftersom det håller allt på plats. Utan patronen, skulle de enskilda bitarna falla ur eller lossna under filtreringsprocessen för vilka den är avsedd. Kapseln innehåller en fjäder, media filter, media gavel, anti-rinna tillbaka tätning, basplatta med inloppshål och bas packning. Alla dessa komponenter kombineras för att tillåta oljefiltret att fungera korrekt, ta bort skadliga ämnen från motorn.
Övriga filterkomponenter

De medier som används i oljan Filtret är viktigast enskilt köttstycke, eftersom dess fibrer fungerar som ett nät som blockerar förorenande partiklar. Medierna skärmen kan oljan att passera samtidigt blockera ut skadliga skräp. Den anti-rinna tillbaka tätningen är en nödvändig del för att det förhindrar läckage och olja rinner tillbaka i pannan. Bottenplattan och packningen sluter tätt till kapseln för att öka hållbarheten och filtrera liv. Alla dessa specifikationer garanterar ditt fordon har skydd mot föroreningar som kan förstöra din motor. Byta olja och oljefilter regelbundet ökar motorns livslängd och fordonets prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132912.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.