Hur du ändrar olja på en 1997 S10

Den 1997 Chevy S10 kommer som en pickup eller SUV i både två-hjul eller fyrhjulsdrift. Den har en 4,3 L V-6 motor, och förfarandet för att byta olja och filter är densamma oavsett om det är lastbil modell eller SUV. Beroende på oljor som används i motorn, bör olja och filterbyte utförs var 3000 till 5.000 miles (upp till 7.500 miles på högvärdig syntetisk olja). Saker du behöver
Två bilar ramper
Latexhandskar
dräneringskärlet
15 mm skiftnyckel
Shop trasor
Spårskruvmejsel
Oljefilternyckel
filterbyte olja
Tratt
5 qts. 5W30 olja
Visa fler instruktioner
1

Kör S10 ett par miles för att värma motoroljan, såvida motorn redan är varm. Undvik att byta olja om motorn är extremt varmt.
2

Kör S10 upp på bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Släpp den primära huvfäste innan du lämnar bilen.
3

Öppna huven. Ta bort oljepåfyllningslocket.
4

Ta på latexhandskar. Krypa under S10 med dräneringstråget, 15 mm skiftnyckel, skruvmejsel, oljefilternyckel, butik trasor och byte olja filter.
5

Passa dräneringstråget under oljetråget. Det ligger bakom centrum av lägre motor. Avlägsna avtappningspluggen med skiftnyckel genom att vrida den moturs. Olja kommer att hälla ut snabbt när kontakten tas bort, så se till att justera tråget om det behövs. Låt oljan rinna ut till en sällan dropp. Detta kommer att ta några minuter.
6

Byt avtappningspluggen och dra åt den med nyckeln. Torka av oljetråget bort med butiken trasor för att undvika att bli använt olja droppande på marken.
7

Flytta dräneringstråget något framåt, mot fordonets front. Justera det under oljefiltret dörren på stänkskyddet. Dörren är märkt "oljefilter Access." Vrid skruven på luckan motsols ett halvt varv med skruvmejseln
8

. Dörren kommer att svänga nedåt och avslöjar oljefiltret ovan.
9

Vrid oljefiltret moturs med oljefilternyckel att bryta loss den. Sedan använda en hand för att fortsätta skruva bort den. En liten mängd olja kommer att börja rinna ut ur filtret och filterhuset. Var noga med att inte låta filtret slip och stänk i den förbrukade oljan i tråget. Inspektera gamla oljefiltret och /eller oljefilter flänsen för att säkerställa den gamla packningen kom ner med filtret. Om inte, ta sig upp och ta bort packningen från flänsen.
10

Applicera en ljus, jämnt lager av använt olja på packningen på det nya filtret och dra åt den på oljefiltret flänsen . Använd inte skiftnyckel för att dra åt filtret. Den ska sitta tätt, men med nyckeln kommer över-dra åt den, och det kommer att bli mycket svårare att ta bort på nästa oljebyte. Torka eventuella oljeutsläpp från luckan eller mark med trasorna innan du byter dörren och vrida skruven medurs ett halvt varv med skruvmejseln.
11

krypa ut från under S10 med de verktyg och tråget.
12

Placera en tratt i oljan fylla pipen i motorrummet. Lägg 4.5 qt. av 5W30 motorolja till motorn. Häll långsamt för att undvika tratten spiller över. Ta bort tratten och sätt tillbaka påfyllningslocket.
13

Starta motorn och låt den gå i 10 till 20 sekunder. Om så önskas, lämna fordonet när motorn är igång och kolla under motorn för att säkerställa att ingen olja droppar från filtret eller oljetråget plugg.
14

Lossa parkeringsbromsen och tillbaka S10 ner från ramperna så att fordonet är nivån. Stäng av motorn och vänta ett par minuter så att oljan har sjunkit. Kontrollera oljestickan (förarsidan kanten av motorn med en gul plastring handtag). Torka av mätstickan med en trasa, sätt i det helt i oljestickan röret och extrahera den igen. Titta längst ned på doppstickan att säkerställa oljenivån är nära toppen ("Full") sektion av crosshatches på botten av mätstickan. Lägg till mer olja vid behov. Den 1997 4,3 L motorn tar 4,5 qts. av motorolja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132907.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.